De 32-jarige Jayesh Patel deed zich voor als een 81-jarige man.
Twitter De 32-jarige Jayesh Patel deed zich voor als een 81-jarige man.

Indiër (32) vermomt zich als 81-jarige om met vals paspoort naar New York te vliegen

De 32-jarige Jayesh Patel wou met een vals paspoort van een 81-jarige van de Indiase hoofdstad New Delhi naar New York vliegen. Ondanks zijn vermomming viel hij door de mand en werd hij opgepakt.

Jayesh Patel probeerde zich voor te doen als Amrik Singh, een man die geboren werd op 1 februari 1938. Patel had zijn baard wit geverfd, zat in een rolstoel en droeg een bril en een tulband om zich zo goed mogelijk te vermommen als de man van 81 wiens paspoort hij bij zich had.

Maar de security van de luchthaven van New Delhi kreeg argwaan toen Patel zich niet wou laten fouilleren. Hij beweerde dat hij als bejaarde niet kon rechtstaan. Patel ging ook elk oogcontact uit de weg met de agenten. Zijn uiterlijk en de textuur van zijn huid verraadden een veel jongere leeftijd, zei de security achteraf.

Patel werd opgepakt en gaf tijdens de ondervraging zijn echte naam prijs. Hij werd overgedragen aan de immigratiedienst.

Eerder werd een 43-jarige Amerikaanse vrouw, Jennifer Talbot uit Ohio, opgepakt in Manila op de Filipijnen toen ze een baby in haar handbagage voorbij de security wou smokkelen. Talbot bleek geen papieren van de baby te hebben.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer