Hoe een mythisch beest voetafdrukken kan achterlaten, maakt het leger niet duidelijk.
Additional Directorate General of Public Information - INDIAN ARMY Hoe een mythisch beest voetafdrukken kan achterlaten, maakt het leger niet duidelijk.

Indisch leger denkt voetsporen van de Yeti gevonden te hebben en wordt zwaar bespot

Bergbeklimmers van het Indische leger hebben tijdens een expeditie in Nepal mysterieus grote voetafdrukken gevonden in de sneeuw. Ze denken dat die toebehoren aan de Yeti of ook de Verschrikkelijke Sneeuwman. De bizarre claim wordt op heel wat hoongelach onthaald.

De Yeti – een reusachtige primaat die zou leven in de Himalaya - is deel van de Nepalese folklore en vooralsnog een onuitroeibare mythe. Verhalen en zogezegde waarnemingen van het wilde harige beest spreken al jaar en dag tot de verbeelding en hebben ook tot verschillende zoekacties geleid. Nooit werd afdoend bewijs gevonden van het bestaan van het monster. 

Mount Makalu

De wetenschap is het er dan ook redelijk over eens: de Verschrikkelijke Sneeuwman is niet echt. Maar het Indische leger gelooft klaarblijkelijk wel in een ronddwalende Yeti in het Himalaya-gebergte. In een tweet via hun officiële account schrijft het leger dat het op 9 april voetsporen van 81 bij 38 centimeter heeft ontdekt dicht bij een basiskamp nabij Mount Makalu. Er zijn ook foto’s bijgevoegd. “Voor het eerst heeft een expeditieteam van bergbeklimmers van het leger mysterieuze voetafdrukken gespot van het mythische beest ‘Yeti’”, klinkt het.

Mount Makalu ligt op de grens tussen Nepal en China en is een van de hoogste bergen ter wereld. De kolos situeert zich bij een afgelegen winterse wildernis die eerder al onderzocht werd door speurders op zoek naar de Yeti. Het Indische leger lanceerde een expeditie naar de berg in het kader van een doel om alle uitdagende pieken boven de 8.000 meter te bedwingen.

“Dit is toch een grap?”

Niet geheel onverwacht zorgt de tweet van het leger voor een stroom aan reacties. Velen berispen de Indische Defensie voor het propageren van theorieën die eerder door de wetenschap werden ontkracht. De grote meerderheid lacht zich een ongeluk en hoopt dat het toch echt gewoon om een grap gaat. In een reactie op het ongeloof zegt het leger voorlopig enkel dat “het bewijs” over de Yeti “gefotografeerd is” en “is overgedragen aan experten”. “We dachten dat het verstandig was dit openbaar te maken om de interesse aan te wakkeren.”

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • joachim albert

    Bijna onmogelijk, dit zou willen zeggen dat er paartjes zijn die al honderden jaren niet ontdekt werden? Of toevallig laatste exemplaar welk meer dan honderd jaar is? Onder water of in amazonewoud wil ik nog geloven dat er onbekende wezens zijn, maar niet in gebergte waar al honderden expedities zijn gebeurd.

  • Guy De Smet

    En waarom zijn ze die voetsporen dan niet gevolgd ?

Lees meer