Organisator Peri Cochin met het schilderij. De lotjes om mee te spelen, kostten 100 euro.
REUTERS Organisator Peri Cochin met het schilderij. De lotjes om mee te spelen, kostten 100 euro.

Italiaanse vrouw wint schilderij van Picasso met loterij

Een Italiaanse vrouw heeft woensdag in een loterij een schilderij van Pablo Picasso gewonnen. Het werk ter waarde van 1 miljoen euro werd verloot door een hulporganisatie die geld inzamelde voor schoonwaterprojecten in Afrika.

Een lot om aan de actie mee te doen kostte 100 euro, maar de gelukkige winnares had haar lot van iemand cadeau gekregen. Zij is nu de trotse bezitter van Picasso's Nature Morte (stilleven), dat de Spaanse meester in 1921 schilderde. Op het doek staan een tafel, krant en een glas absint afgebeeld.

De loting bracht in totaal 5,1 miljoen euro op. Daarvan gaat 900.000 euro naar de miljardair en kunsthandelaar David Nahmad uit Monaco, die het schilderij voor de loting had aangeboden. “Picasso zou een actie als deze fantastisch hebben gevonden, omdat hij iemand was met veel interesse in humanitaire en sociale zaken”, zegt Peri Cochin, die de loting organiseerde.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • jefke fonske

    Dus de miljardair heeft het verkocht voor 900.000 euro..schoon zaakske voor zo'n brol

Lees meer