Voormalige bandleden van The Grateful Dead Bob Weir (links) and Phil Lesh tijdens een optreden in November 2011.
EPA Voormalige bandleden van The Grateful Dead Bob Weir (links) and Phil Lesh tijdens een optreden in November 2011.

Kaartje The Grateful Dead kost tot 116.000 dollar

Wie het jubileumoptreden van The Grateful Dead nog wil bijwonen, moet flink in de buidel tasten. Op de online ticket site StubHub worden dagkaarten aangeboden voor tienduizenden dollars. Een kaartje voor drie dagen kost tot maar liefst 116.000 dollar (110.000 euro).

Het bijzondere optreden is een reünie ter ere van het 50-jarige bestaan van de legendarische Amerikaanse rockband. Vijftig jaar nadat The Grateful Dead voor het eerst optrad in Menlo Park (Californië) komen de nog levende bandleden Bob Weir, Phil Lesh, Mickey Hart en Bill Kreutzmann deze zomer opnieuw samen voor drie finale concerten. Ze spelen op 3, 4 en 5 juli in Soldier Field in Chicago.

En dat mag dus wat kosten, zo schrijft CNN. Zelfs een kaartje voor achter het podium kost nog altijd zo'n 1.435 dollar en dat is met een belemmerd zicht op de band.

Direct nadat de drie optredens bekend werden gemaakt in januari, waren de in totaal 210.000 kaarten al uitverkocht. De oorspronkelijke prijs was toen tussen de 60 en 200 dollar. Het duurste kaartje ging tot dusver voor 7.500 dollar van de hand, zo meldt StubHub.

Lees meer