kos

Kan jij de vrouw op Mars spotten?

Alienjagers zijn nog maar net aan het bekomen van de vermeende krab die uit een grot op de rode planeet kwam gekropen of ze hebben alweer iets merkwaardigs gespot: een mysterieuze, deels gesluierde minivrouw. "Dit lijkt écht en het zou elk land in de wereld moeten bezorgd maken", klinkt het in de niet-wetenschappelijke middens. Een echt vrouwtje, dus?

Marsjeep Curiosity blijft foto's spuwen vanop de rode planeet, tot groot jolijt van een hele schare geïnteresseerden op het internet. Die lijken alsmaar meer bewijs van buitenaards leven te zien in de beelden. We hebben hier al aangehaald dat het brein van sommige medemensen nu eenmaal dingen ziet die het WIL zien.

Nu hebben ze het weer over het bestaan van "complex leven op Mars". Wat dat precies betekent, lijken ze zelf niet te weten. Maar in de foto hierboven ontwaren sommigen een geklede vrouw van 8 tot 10 centimeter lang. "De vrouw lijkt borsten te hebben, zo suggereert de schaduw op haar borstkas. We zien ook twee armen die lichter van kleur zijn en iets wat op een hoofd met lang haar lijkt. Moeilijk te zeggen of het om een levend wezen gaat of om een beeldje van een wezen van lang geleden", aldus Scott C. Waring op UFO Sightings Daily.

Op dezelfde site wordt gewag gemaakt van het donkere, vierkante beeld links op de foto. Dat zou een gebouw of een alien-woning kunnen zijn. Of ook niet. Oordeelt u vooral zelf: hier is de originele foto van NASA.

De wilde speculaties draaien duidelijk overuren, maar het internet is er dol op. Gelukkig worden er ook grapjes over gemaakt op Twitter: "Het is gewoon een aardse vrouw die nog niet ver genoeg van Donald Trump kon gaan lopen."

Lees meer