rv

Klacht tegen 3 Nederlandse broers die zich laten opsluiten in Colruyt van Helchteren

Warenhuisketen Colruyt dient een klacht in tegen drie Nederlandse broers die zich lieten opsluiten in het filiaal van Helchteren. De broers Maas zijn niet aan hun proefstuk toe: zij hebben vooral van inbreken in grote voetbalstadions hun favoriete hobby gemaakt in de hoop er daarna mee te scoren op hun YouTubekanaal 'Driedubbel' .

Alwin, Roland en Aaron Maas wilden ditmaal stunten in de Colruyt van Helchteren. Hun missie slaagde aanvankelijk ook toen ze na sluitingstijd met succes achterbleven in de winkel. Ze hadden zich blijkbaar goed verstopt.

Maar dan gaat plots het alarm af, wat een van hen de uitspraak doet ontlokken: "Kut, we zijn de lul". De broers vluchten via een nooduitgang de winkel uit, naar de omliggende bossen. In de video beweert een van hen daar doodsbang te zijn. "Zelden in mijn leven zo veel stress gehad" en "Dit is zonder twijfel een van de meest gekke dingen die ik ooit in mijn leven gedaan heb", klinkt het nog trots.

Colruyt laat het daar echter niet bij en wil graag de gemaakte schade vergoed zien, zo meldt Het Nieuwsblad. "We weten wel dat het vooral ludiek bedoeld was, maar hebben toch een klacht ingediend bij de politie omdat ze schade hebben veroorzaakt", zegt Hannah Poppe van Colruyt aan de krant.

De winkelketen is wel tevreden dat "het alarm snel afging" en noemt dat "een geslaagde test voor de beveiliging".

Het trio drong eerder al binnen in Borussia Mönchengladbach, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Feyenoord. Daarna wilden ze ook nog een Belgisch stadion aan hun 'palmares' toevoegen. De keuze viel op Sclessin, het stadion van Standard Luik.

4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Jens Vranckx

    euh, inbraak... nee toch niet?

  • Dekon vanh

    Zouden die gasten zich beter niet bezighouden met een job te zoeken? Bende losers!