RV

Koala raakt zwaar verbrand, reddende engel geeft water en brengt haar naar kliniek

De zware bosbranden aan de oostkust van Australië eisen ook heel wat slachtoffers in het dierenrijk. Gelukkig staan er dan altijd reddende engelen paraat die zich vol overgave ontfermen over de pechvogels van dienst. Zoals bij deze koala, die vooral aan de pootjes en het gezicht zwaar verbrand raakte. Een zekere Darrel liet haar drinken uit een plastic bekertje, wikkelde haar in een deken en bracht haar naar een gespecialiseerde kliniek.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“We hebben haar Kate genoemd”, laat het koalahospitaal in Port Macquarie weten. “Ondanks alle water dat ze kreeg, kwam ze hier uitgedroogd aan. Nu mag ze rekenen op een vijfsterrenbehandeling.”

De ontroerende beelden zorgen op sociale media voor heel wat emotionele reacties. “Ocharme toch, wat een schatje. Ik ben er zeker van dat ik niet de enige ben die hier een traantje om laat”, klinkt het onder meer. Geschat wordt dat zo’n 350 koala’s de tragedie niet overleefd hebben.

De noodtoestand werd uitgeroepen in de staat New South Wales vanwege tientallen bosbranden. Meer dan 1.600 brandweermannen gaan het vuur te lijf, toch zijn nu al driehonderd woningen in vlammen opgegaan. Daarbij zijn ook vier mensen omgekomen.

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ingrid mertens

    Respect voor alle redders Kunnen omliggende landen met hun vliegtuigen niet nog meer hulp bieden in zulke moordende toestanden??? Leger etc??

  • Daniel Tant

    Daniel Tant spijtig dat ik er niet bij maar mijn hart breekt om de beelden te zien,die dieren moeten gered worden aub,ten slotte kunnen het niet zeggen wat pijn dat ze afzien ik bewonder de mensen die mee leven met die dieren het hartverwarmend moest ik zo niet wonen ik ontferm om enkele dieren te nemen god zij dank ik hoop dat er veel gered worden.

Lees meer