Illustratiefoto
iStock Illustratiefoto

Laat die grasmaaier maar staan: deze vrouw verhuurt haar geiten

Ze hebben altijd honger en geraken tot op de moeilijkste plekjes. Geiten zijn de perfecte oplossing voor wie moeite heeft om zijn of haar grasland keurig te onderhouden. Dat vindt de Duitse tuinierster Sonja Kirsch (46) uit Trier, die haar geiten uithuurt aan klanten die op zoek zijn naar milieu- en diervriendelijk tuinonderhoud.

De vijftien geiten van Kirsch hebben er net hun eerste officiële klus opzitten. Ze werden ingehuurd om tussen metershoge doornen en struiken de steile helling van een voormalige wijngaard van bramen, brandnetels en distels te ontdoen.
"Ze eten alles dat mals en vers is", voert Kirsch aan. Geiten kunnen wel kieskeurig zijn en zullen dus niet het hele terrein "maaien", geeft ze toe. Maar dat heeft dan weer als voordeel dat planten opnieuw kunnen groeien en insecten en andere dieren hun habitat niet kwijt raken.

Volgens de Duitse Vereniging voor Natuurbehoud (NABU) zijn geiten trouwens slechts een van de vele dieren die ingezet kunnen worden om vegetatie onder controle te houden en tegelijk de biodiversiteit te beschermen. 

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Gerard Braeckmans

    Als je je gras wil kort houden moet je schapen zetten. En dan heb je ook geen geitekeutels.

  • Turre Tureluut

    Ooit eens gedaan met schapen. Serre kapot en ander onkruid in de tuin dankzij de uitwerpselen van die dieren. Nooit meer!

Lees meer