2 De poot die wandelaar Rien van Beuningen zag liggen op een bankje nabij het oude zwembad in Oss
Rien van Beuningen De poot die wandelaar Rien van Beuningen zag liggen op een bankje nabij het oude zwembad in Oss

Luguber: in Nederland worden al hele week afgehakte dierenpoten gevonden

In Nederland staan ze voor een raadsel. Wandelaars hebben deze week op verschillende plaatsen in het land afgehakte dierenpoten gevonden. Onder meer in Oss en Heeswijk-Dinther, beide Noord-Brabant, hingen de ledematen zomaar in een boom. Er werd zelfs een poot gevonden op een zitbank. Vandaag hing bij een van de vondsten ook een briefje, gericht aan hondenbaasjes.

Dinsdag vonden wandelaars in het Nederlandse Oss tot hun schrik ook al twee afgehakte poten, vermoedelijk van een varken en een damhert. In het Gelderse Ooij trof een vrouw deze week ook vier afgezaagde pootjes aan, waarschijnlijk van een zwijn. In Malden, vlak bij Nijmegen, werd een onthoofd schaap gevonden. De politie werd verwittigd.

Vandaag was het dan opnieuw raak. Een dame die haar honden uitliet, vond opnieuw een poot - vermoedelijk van een ree. "Ik parkeerde mijn auto, stapte uit en zag het direct. Stelletje gekken, waarom doet iemand zoiets?", vraagt ze zich af. Ze belde meteen de politie, die er agenten op afstuurde.

Bij het pootje hangt nu ook een poster, afkomstig van 'Vereniging Het Reewild'. Volgens de wandelaarster hing die er echter al een tijdje. Bij meerdere toegangswegen van het bos zijn immers pamfletten geplaatst: ze spreken hondenbezitters erop aan dat zij beter op hun dieren moeten letten nu er veel jonge reekalfjes in het bos lopen. De jonge dieren worden vaak door loslopende honden gebeten.

De stichting laat alvast weten niets met de afgehakte poot te maken te hebben. "Deze pamfletten verspreiden we over het hele land. Wij schrikken hier ook van", reageert de voorzitter. (lees hieronder verder)

2 Ook vandaag werd een poot gevonden, vergezeld van een pamflet.
Suzanne van Boxtel Ook vandaag werd een poot gevonden, vergezeld van een pamflet.

Geen onderzoek

"Ik vind het maar raar. Wie doet zoiets, en waarom? En hoe komt iemand aan die pootjes, is het misschien een stroper? Ik zou het echt niet kunnen bedenken", klink het bij de wandelaarster die de vondst deed. Waar de ledematen vandaan komen, is vooralsnog onduidelijk. Ook de gemeentes en bosbeheerders tasten in het duister. De politie laat weten dat het geen zaak voor hen is en doet geen onderzoek.

4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • Jeroen Roelants

    Kan even goe van een slachterij komen..

  • さいる ほし

    Dit zou moeten behandeld worden als een serie moordenaar.

Lees meer