-
Google Street View -

Man denkt huis te kopen, maar koopt eigenlijk slechts strookje gazon

Online bieden op een huis kan lelijk tegenvallen, vraag dat maar aan de Amerikaan Kerville Holness. Tot zijn grote verbazing werd zijn bod van 9.100 dollar (8.100 euro) aanvaard. Alleen kocht hij geen huis in Spring Lake (Florida), maar werd hij de nieuwe eigenaar van een waardeloos strookje gazon dat de parkeergarages van twee panden van elkaar scheidt.

Holness bood ruim 8.100 euro voor een villa ter waarde van 158.000 euro, gelegen in Taramac op een half uurtje rijden van Fort Lauderdale. Een koopje dus, zelfs té mooi om waar te zijn. En dat bléék ook. Holness had helemaal geen huis gekocht, maar een reepje grond tussen twee villa’s in. Een grasperkje niet breder dan 30 centimeter. Geschatte waarde: 50 dollar (44 euro). 

De strook begint aan de brievenbus, loopt door tot aan de garage en gaat vanachter verder waar het de achtertuin van het aanpalende pand scheidt (niet zichtbaar op bovenstaande afbeelding). “Als ik op wraak uit ben, dan kan ik dwars door de muur tussen de twee garages en twee huizen heen snijden”, zegt een teleurgestelde Holness. “Maar wat brengt mij dat op?” Hij wil de verkoop liefst gewoon weer ongedaan maken.

Holness verklaarde dat de foto’s bij de advertentie ronduit misleidend zijn. Het achterliggende huis komt duidelijk in beeld, claimt hij. De man heeft klacht ingediend. De kans dat hij zijn geld ooit terugkrijgt, is uiterst gering. Lokale wetgeving verbiedt terugbetaling. 

Op vrij consulteerbare informatie op internet staat dat de strook gras compleet ongeschikt is voor elke bouwactiviteit. De woonst is nooit te koop gezet. Ook overheidsfunctionarissen hebben er het raden naar waarom de bewuste strook nooit is toegewezen aan een van de twee aangrenzende woningen. Wordt allicht vervolgd.

27 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Dennis Andersen

    Voor wie commentaar heeft op die 30 meter, vanmorgen stond dit er wel effectief bij, ook de breedte was toen geen 30cm. De tekst is wel degelijk aangepast.

  • Jan Lenaers

    Ik snap die verwarring heel goed. Er staat trouwens een brievenbus van 1 van de huizen op dat stuk grond. Dit wil dus zeggen dat die er onreglementair staat. Brievenbus gewoon weghalen zonder iets te zeggen. Zien hoe snel de eigenaar gaat reclameren.

Lees meer