Teich was klant bij de bank Barclays, maar die kon niks meer voor hem doen.
REUTERS Teich was klant bij de bank Barclays, maar die kon niks meer voor hem doen.

Man raakt 229.000 euro erfenis bijna kwijt door één fout cijfertje

De 74-jarige Peter Teich uit het Engelse Cambridge kan zichzelf wel voor zijn kop slaan. Hij vergiste zich in één nummertje van zijn bankrekening en liep zo bijna zijn erfenis van 193.000 pond, omgerekend 229.000 euro, mis. 

Na het overlijden van zijn 100-jarige vader ontving zijn zus haar deel van de erfenis, maar er werd niets bijgeschreven op de bankrekening van Teich. Hij kwam er binnen twaalf uur achter dat zijn deel naar iemand anders was over gemaakt, maar de bank kon niks meer voor hem doen. 

Hoewel die persoon geen enkel recht had op het bedrag, weigerde hij het geld terug te geven. Ook Barclays, de bank van Teich,  wilde niet helpen om de vergissing te herstellen. Ze boden wel 25 pond, ter compensatie.

De Brit besloot een rechtszaak aan te spannen. Die kostte hem 40.400 euro, maar leverde wel het gewenste resultaat op: de ontvanger moet de erfenis van de rechter teruggeven. Ook moet de bank de proceskosten betalen en een schadevergoeding van 890 euro. 

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • david demedts

    hier zie nog maar eens dat banken eigenlijk nooit aan je kant staan. Je kan er gif op innemen dat wanneer zij per ongelijk een groot bedrag overschrijven op je rekening dat dat er direct afgaat zonder jouw goedkeuring als ze hun fout ontdekken. maar in een dergelijk geval weigeren en een compensatie willen geven van 25 pond is je in je gezicht uitlachen. blij dat hij gelijk heeft gehad voor rechtbank en bank zijn gerechtskosten kan betalen + boete

  • Toran Korshnah

    Prachtig. En of hij gelijk heeft. Iets willen houden waarvan je niet de eigenaar bent, is een vorm van diefstal.

Lees meer