De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern stuurde het 11-jarige meisje een brief terug.
reuters/reddit De Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern stuurde het 11-jarige meisje een brief terug.

Meisje (11) stuurt “omkoopgeld” naar Nieuw-Zeelandse premier voor drakenonderzoek

Een 11-jarig meisje uit Nieuw-Zeeland koestert naar eigen zeggen de droom om ooit “draken te trainen”. In een brief aan de Nieuw-Zeelandse premier Jacinda Ardern vraagt het kind of de regering onderzoek kan verrichten naar draken. Om de politica te overtuigen, stopte ze een biljet van 5 dollar (omgerekend zo’n 3 euro) in de enveloppe. Maar Ardern maakte het meisje duidelijk dat ze zich niet laat “omkopen”. 

Volgens de broer van de 11-jarige Victoria, die de brief postte op het discussieplatform Reddit, wilde zijn zus van de Nieuw-Zeelandse premier weten of de regering al draken had gevonden en of ze deze wezens mocht trainen. Het meisje raakte naar verluidt gefascineerd door bovennatuurlijke verschijnselen na het kijken van de Netflix-serie ‘Stranger Things’. 

Jammer genoeg voor het meisje werd haar verzoek door de Nieuw-Zeelandse premier afgewezen. “We zijn erg geïnteresseerd in je ideeën over het bestaan van paranormale krachten en draken, maar helaas zijn we op dit moment niet bezig met onderzoek op dit vlak”, klinkt het in Arderns brief die momenteel viraal gaat op sociale media. 

Antwoord

“Daarom stuur ik je ook je omkoopgeld terug en wens ik jou voor de toekomst het beste in je zoektocht naar telekinese, telepathie en draken”. Victoria kreeg het “omkoopgeld”, een briefje van 5 dollar (omgerekend zo’n 3 euro), terug. “Ik zal die draken in het oog houden. Dragen ze eigenlijk een kostuum?”, staat nog in een handgeschreven opmerking te lezen. 

Een woordvoerster van de premier bevestigde aan BBC dat het om een échte briefwisseling gaat nadat daarover twijfel ontstond op sociale media. 

Ardern, die sinds 2017 premier is van Nieuw-Zeeland, krijgt vaker brieven van kinderen met opmerkelijke - en soms zelfs hilarische- verzoekjes. Zo vroeg een 8-jarig meisje eerder of de premier “saaie grijze broodroosters” kon verbieden. Volgens het kind zouden keukentoestellen in felle kleuren bij wet verplicht moeten worden. Dat bericht Newshub. 

Received this in the post, turns out my littlest sister (11yo) tried to bribe Jacinda from r/newzealand

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Toran Korshnah

    De Harry Potter Wereld. Damned, dat zou tof zijn. Ik teken direkt.

  • Thomas Van Der Linden

    Zo schattig, niets boven de fantasie van een onschuldig kind.

Lees meer