Overgewicht is voor de stralende Michael definitief verleden tijd.
rv - Canton City School District Overgewicht is voor de stralende Michael definitief verleden tijd.

Michael (17) mijdt de schoolbus en is al wandelend 55 kilo kwijt

Een Amerikaanse tiener is al liefst 55 kilo kwijt na zijn voornemen om niet langer de schoolbus te nemen, maar de afstand al wandelend af te leggen. Dit in combinatie met een aangepast dieet.

De 1,90 meter lange Michael Watson woog drie jaar geleden nog 155 kilogram. Zijn zelfvertrouwen lag op nul en geregeld werd hij om zijn overgewicht gepest. De jongeman uit Canton (Ohio) wordt vandaag achttien jaar en studeert later deze maand af aan de middelbare school.

Het kantelpunt voor de scholier kwam er toen een klasgenoot hem al pestend wees naar zijn kin. “Je hebt daar iets hangen”. Watson wreef over zijn kin, waarop de pester repliceerde: “Nee, de derde daar beneden.” “Dat heeft me echt gekwetst”, verklaarde de jongen aan CNN.

Zo kon het niet langer. Michael nam het besluit om de schoolbus te mijden en de afstand voortaan te wandelen. Goed voor een dagelijkse wandeltocht van twee keer twintig minuten. Automobilisten die op regenachtige dagen spontaan stopten om de tiener een lift aan te bieden, wimpelde Michael vriendelijk af. En vooral: hij paste zijn eetgewoonten aan en ging gezonder eten. Dat vergde een ijzeren discipline, te meer omdat hij een naschools baantje had bij een fastfoodrestaurant. De afgelopen jaren waren soms niet makkelijk, erkent Michael. Hij herviel van tijd tot tijd, maar gaf nooit op. Na verloop van tijd zag hij grote resultaten.

Sinds zijn drastische gewichtsafname is zijn zelfvertrouwen flink gestegen. Meisjes benaderen durfde hij vroeger niet, nu wel. Hij droomt van een carrière als acteur.

Zijn school roemt Michael en gebruikt zijn verhaal om anderen te inspireren. “Wat hij heeft weten te realiseren, is zeldzaam voor een middelbare scholier”, verklaarde leerlingenbegeleider Terrance Jones van de McKinley Senior-school. “Als je er volledig voor gaat, lukt het iedereen”, besluit Michael.  

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer