Overgewicht is voor de stralende Michael definitief verleden tijd.
rv - Canton City School District Overgewicht is voor de stralende Michael definitief verleden tijd.

Michael (17) mijdt de schoolbus en is al wandelend 55 kilo kwijt

Een Amerikaanse tiener is al liefst 55 kilo kwijt na zijn voornemen om niet langer de schoolbus te nemen, maar de afstand al wandelend af te leggen. Dit in combinatie met een aangepast dieet.

De 1,90 meter lange Michael Watson woog drie jaar geleden nog 155 kilogram. Zijn zelfvertrouwen lag op nul en geregeld werd hij om zijn overgewicht gepest. De jongeman uit Canton (Ohio) wordt vandaag achttien jaar en studeert later deze maand af aan de middelbare school.

Het kantelpunt voor de scholier kwam er toen een klasgenoot hem al pestend wees naar zijn kin. “Je hebt daar iets hangen”. Watson wreef over zijn kin, waarop de pester repliceerde: “Nee, de derde daar beneden.” “Dat heeft me echt gekwetst”, verklaarde de jongen aan CNN.

Zo kon het niet langer. Michael nam het besluit om de schoolbus te mijden en de afstand voortaan te wandelen. Goed voor een dagelijkse wandeltocht van twee keer twintig minuten. Automobilisten die op regenachtige dagen spontaan stopten om de tiener een lift aan te bieden, wimpelde Michael vriendelijk af. En vooral: hij paste zijn eetgewoonten aan en ging gezonder eten. Dat vergde een ijzeren discipline, te meer omdat hij een naschools baantje had bij een fastfoodrestaurant. De afgelopen jaren waren soms niet makkelijk, erkent Michael. Hij herviel van tijd tot tijd, maar gaf nooit op. Na verloop van tijd zag hij grote resultaten.

Sinds zijn drastische gewichtsafname is zijn zelfvertrouwen flink gestegen. Meisjes benaderen durfde hij vroeger niet, nu wel. Hij droomt van een carrière als acteur.

Zijn school roemt Michael en gebruikt zijn verhaal om anderen te inspireren. “Wat hij heeft weten te realiseren, is zeldzaam voor een middelbare scholier”, verklaarde leerlingenbegeleider Terrance Jones van de McKinley Senior-school. “Als je er volledig voor gaat, lukt het iedereen”, besluit Michael.  

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Carlos Simonis

    Natuurlijk kan dat allemaal. En de verhalen over obesitas dat het genetisch bepaald kan allemaal de prullenbak in. Kwestie van willen en karakter tonen, de een moet er iets meer voor moeite doen dan de ander, maar dat het kan is wel vaak genoeg bewezen. Ben zo 34 kg afgevallen in 5 maanden, door gewoon iedere dag stevig te wandelen (+5 km per dag) en een beetje op voeding letten

  • danny buyse

    Mooi zo!! Ik kan dit bevestigen dat gewicht verliezen en uw cholesterol verlagen veel simpeler is dan dat je denk. Op 4 maanden ben ik 10 kg kwijtgespeeld vaan 88 naar 78 kg door te wandelen zonder minder te eten. 3 uurtjes wandelen aan 6 km per uur alle dagen dat je vrij bent. Wel opbouwend uiteraard! Mijn cholesterol is van 300 naar 172 gezakt maar daar heb ik 1,5 jaar over gedaan door veel wandelen, goede vetzuren te eten en rode gistrijst als supplement.

Lees meer