5 Links: Angel Exford. Rechts: Michael Fehsenfeld.
Facebook Links: Angel Exford. Rechts: Michael Fehsenfeld.

Michael licht vriendin op en gebruikt haar geld om zijn nieuwe vlam te verwennen. Zij neemt op heerlijke wijze revanche

Eerst opgelicht worden door je vriend, daarna vaststellen dat hij met dat geld ook nog eens zijn nieuwe vlam trakteert op een trip naar Parijs: het overkwam de Zuid-Afrikaanse tandartse Angel Exford na een avondje uit in Londen. De jongedame kreeg echter haar verdiende revanche, met dank aan haar behulpzame vriendinnen én de politie.

Angel was nog geen twee maanden samen met Michael Fehsenfeld toen het fout liep. Tijdens een etentje met vrienden beweerde hij dat hij zijn portefeuille verloren had. Als zij hem even uit de nood hielp, zou hij haar dat geld later wel teruggeven. In werkelijkheid was het hem echter om haar bankkaartgegevens te doen.

“Ik heb die avond in de discotheek alles betaald: onze toegang, de drank en het eten”, aldus Angel. “De rekening liep op tot ruim 90 euro. Ik heb hem mijn kaart toevertrouwd, maar die gaf hij nadien terug. Alles in orde, dacht ik. Naar eigen zeggen was hij directeur bij een bedrijf, wat zou hem mijn kleingeld interesseren?”

“Te trots”
Die centen zou Angel echter nooit meer terugzien. “Toen ik het thema ter sprake bracht, negeerde hij me. Dat was voor mij voldoende reden om de relatie te verbreken. Ruzie maken over enkele tientallen euro’s met iemand die me duidelijk niet respecteert? Daar ben ik te trots voor.”

De volgende dag stond op zijn Snapchatprofiel te lezen dat hij met zijn “beste vriendin” een weekend ging wellnessen. “Toen begreep ik dat hij een playboy was en dat hij mij gewoon gebruikt had. Naïeve kip, ik was echt kwaad op mezelf. Maar anderzijds was ik ook opgelucht dat ik er vanaf was. Hij blokkeerde me trouwens ook op alle sociale media.”

5 Met deze vrouw wilde Michael op vakantie gaan.
Facebook Met deze vrouw wilde Michael op vakantie gaan.

“Mijn bloed kookte”
Een maand later verdwenen er echter plots honderden euro’s van haar rekening. Een reis naar Parijs, bloemen, een abonnement op Sky TV, parkeerboetes,... Het geld vloog langs ramen en deuren naar buiten. “Het werk van een onbekende fraudeur, dacht ik. Ik liet mijn kaart blokkeren en bracht een vriendin op de hoogte. Zij merkte op het uittreksel dat er naast de EasyJet-vlucht ook een referentienummer stond. En jawel: toen we dat opzochten, vonden we de naam van Michael en zijn vriendin. Hij wilde dus op mijn kosten met haar naar Parijs. En de bloemen? Die werden als verrassing naar haar werk gestuurd. Zo’n lef, dat kun je je toch niet voorstellen?”

5 De nieuwe vriendin van Michael zette een foto van de bloemen op sociale media.
Rv De nieuwe vriendin van Michael zette een foto van de bloemen op sociale media.

“Mijn bloed kookte. Ik vroeg me af wat ik misdaan had om zo behandeld te worden. Alles bleek gewoon opgezet spel. Natuurlijk had hij eerst mijn vertrouwen moeten winnen. Ik moet toegeven dat hij dat heel overtuigend deed, daar verdient hij applaus voor.”

“Mijn vriendinnen waren zo mogelijk nog razender dan ik. We vormden een chatgroepje onder de naam #Fraudbae en bedachten een plan om het hem betaald te zetten.”

5 Agenten plukten Michael en zijn nieuwe vriendin uit de rij.
Rv Agenten plukten Michael en zijn nieuwe vriendin uit de rij.

“Te erg vernederd”
Vermits de meiden ook het exacte vertrekuur van de tortelduifjes achterhaalden, was de tactiek snel bepaald. “We hebben de politie verwittigd, zijn naar de luchthaven getrokken en daar hebben agenten hem opgepakt. Ik twijfelde nog of ik hem op Twitter met naam en toenaam aan de schandpaal zou nagelen, want ik loop hier ook niet zo graag mee te koop. Maar hij heeft me te erg vernederd, en dat terwijl ik altijd vriendelijk tegen hem gebleven ben. Ik laat niet meer over mij heenlopen, het is genoeg geweest. En hij mag natuurlijk ook de kans niet meer krijgen om nog meer slachtoffers te maken.”

5 Angel Exford.
Twitter Angel Exford.

“Wat me nog het meest ergert: hij kent mijn situatie. Hij weet dat ik geen rechtstreekse familie in het Verenigd Koninkrijk heb. Ik sta er helemaal alleen voor en steun financieel ook mensen die ik ken in Zuid-Afrika. Blijkbaar maakte dat van mij het perfecte slachtoffer, maar wat is hij dan? Een harteloze schoft, als je het mij vraagt.”

Fehsenseld kocht met haar geld ook nog likes voor zijn Instagramaccount. De totale schade liep zo op tot 1.375 euro. In de rechtbank gaf de man zijn schuld toe, hij werd veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van een half jaar en 150 uur gemeenschapsdienst. Al ziet hij er zelf de humor nog van in, getuige de onderstaande tweet en rapvideo. “Ik zie alle shit die aan het gebeuren is, het is wat het is. Fraudbae... Ja, het zal wel”, klinkt het daar onder meer.

26 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Wim Rommelaere

    wie heeft nu zn kaart en code?Toch niemand???Als je hem wil helpen betaal dan zelf met je kaart maar geef hem nooit af

  • Marcus Camps

    Die sollen ziet ze wel niet meer terug. Haar advocaat zal ze ook nog wel moeten dokken. Wraak ?

Lees meer