Nate Peck

Nate viel zestig kilo af in een jaar tijd met Arnold als inspiratie

Van zwaargewicht tot krachtpatser: Nate Peck (25) kreeg het in een jaar voor elkaar. De Amerikaan viel in een jaar tijd ruim zestig kilo af en bouwde ondertussen ook nog een hoop spieren op.

Toen Nate Peck 18 jaar oud was woog hij al meer dan 150 kilo, wat begrijpelijk was gezien zijn eetgewoontes. "Toen de dokter me vroeg wat ik at, kon ik eigenlijk maar een ding antwoorden. Frisdrank en elke dag McDonald's", zegt hij in gesprek met MensHealth.com. Ik noemde het de 'Nate Peck Special': drie McDoubles, een grote friet en een grote cola. En dat was een achtste van de maaltijden die ik at op een dag. Ik nam ook nog Debbie Snack Cakes (een Amerikaanse snack) en een stuk of zeven à acht Mountain Dews."

Bodybuilders

Zijn dokter vertelde Nate dat hij alleen al door te stoppen met het drinken van Mountain Dews 15 kilo zou kunnen afvallen. Hij volgde deze instructies op en begon daarnaast ook meer na te denken over zijn voeding. Hij deed onderzoek  naar bodybuilders, vooral naar zijn grote voorbeeld Arnold Schwarzenegger. "Ik had posters van Arnold Schwarzenegger en Batman en Superman", aldus Peck. "Ik dacht, ik zal dat zijn, ik wil dat doen en het bleef een beetje in mijn hoofd hangen."

Zijn ouders kochten een crosstrainer voor hem. Hij parkeerde het apparaat voor zijn televisie en deed elke dag cardio terwijl hij NBA-, NFL- en NHL-wedstrijden keek. Ook schakelde hij over op meer magere eiwitten, zoals kip, en gezondere koolhydraten zoals bruine rijst en zoete aardappelen.

Een foto die is geplaatst door Nate the Great (@becomingbatman86) op

Positief

Een jaar nadat zijn dokter hem aanspoorde om beter voor zichzelf te zorgen, bracht Peck hem opnieuw een bezoek. Hij was ruim 60 kilo afgevallen, en het einde is volgens hem nog niet in zicht. Momenteel heft hij vijf dagen per week gewichten en doet hij aan flexibel vasten. Hij eet zijn maaltijden in een periode van een paar uur in plaats van de hele dag door.

Peck is hoe dan ook van plan om te blijven werken aan zijn lichaam. "Er zal altijd iemand slimmer, sneller en beter zijn dan jij, maar dat betekent dat je niet hard kunt werken", besluit hij.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rudy van Wayenberge

    Alleen al zijn haar knippen liet hem 20kg minder wegen....

  • Louis Bouduin

    Van het ene uiterste in het andere is niet noodzakelijk gezond, en Arnold als voorbeeld zal ook wel wat anabole steroïden schelen.

Lees meer