Een medewerker vult de rekken aan in een Nederlandse supermarkt, ter illustratie.
ANP Een medewerker vult de rekken aan in een Nederlandse supermarkt, ter illustratie.

Nederlander bespuwt supermarktmedewerker tijdens "coronaruzie" in Tilburg

Een 56-jarige man uit het zuid-Nederlandse Tilburg, vlak bij de Belgische grens, is woensdag in een supermarkt in zijn woonplaats opgepakt, nadat hij amok had gemaakt en een personeelslid vol in het gezicht had gespuugd.

In de winkel was tumult ontstaan nadat een vrouw, die daar met haar kind was, op korte afstand door de man was toegeschreeuwd dat ze te dicht bij haar kind liep. Personeel van de supermarkt droeg de man op te vertrekken, omdat hij zich agressief gedroeg en niet de vanwege de coronacrisis voorgeschreven 1,5 meter afstand in acht nam.

De man pakte daarop een paar biertjes en liep zonder te betalen langs de kassa. Het personeel pakte hem de pinten af. De man weigerde vervolgens te vertrekken, bleef schreeuwen en spuugde een leidinggevende medewerker daarop in het gezicht. Toen hij wegrende, werd hij door het personeel tegengehouden en overgedragen aan de gealarmeerde politie. De man wordt verdacht van zware mishandeling, dan wel een poging daartoe, en belediging, aldus de politie.

Lees ook:

‘Coronahoesten’ lijkt in opmars in Nederland: agenten doelwit van spugende en hoestende ‘patiënten’

Wie opzettelijk in iemands richting hoest, riskeert tot 3 jaar cel

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • schetz willy

    niet schrijven van riskeert 3 jaar cel ,kordaat zijn en zeker 3 jaar achter de tralies laten zitten .Op deze wijze zal het snel gedaan zijn met dit gedrag ,zo zullen deze personen eerst nadenken voor aleer men begint te spuwen.

  • Guido Pintens

    die mogelijke 3 jaar cel zijn voor ons Guido. In Nederland, waar dat blijkbaar "uitgevonden" is, bestaat die maatregel nog niet

Lees meer