Descent into Limbo van Anish Kapoor.
RV Descent into Limbo van Anish Kapoor.

Nieuwsgierige museumbezoeker valt letterlijk in zwart gat

Als er nog enige onzekerheid zou zijn dat het kunstwerk ‘Descent into Limbo’ van Anish Kapoor geen gat is maar gewoon een zwarte cirkel geschilderd op de vloer, dan is dat voor eens en altijd uitgeklaard. Een nieuwsgierige Italiaanse man viel in het zwarte gat. Hij raakte gelukkig slechts lichtgewond.

Het werk uit 1992 lijkt geen diepte te hebben dankzij een speciaal gebruikt zwart pigment, maar is wel degelijk 2,5 meter diep. Bezoekers van het Serralves kunstmuseum in het Portugese Porto worden dan ook gewaarschuwd niet te dicht te komen en al zeker niet ‘op’ het werk te stappen. De nieuwsgierige zestiger nam vorige week toch de proef op de som en donderde de diepte in. Hij werd naar het ziekenhuis gevoerd, maar heeft dat inmiddels alweer verlaten. 

34 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • emiel wouters

    Oei foutje. het moet zijn, "want dan zie je niet wat hij in het zwarte gat gaat doen".

  • emiel wouters

    Zeker is dit kunst nog zwarter dan zwart. en al die zwart schakeringen. Een echt zwart gat, waar je kan invallen. En dan nog rond. Eeuwig en altijd in een rondje draaien (rond de pot draaien). Er moet nog juist iemand bijgetekend worden die zwarte ballen in het zwarte gat werpt. Het mag geen N...… zijn want dan ze je niet wat hij in het zwarte gat gaat doen.

Lees meer