2 Het clubhuis en restaurant van de Alpine Country Club in New Jersey. Rechts: een roze Hermès Birkin-handtas.
Instagram @alpinecountryclub1928 - rv Het clubhuis en restaurant van de Alpine Country Club in New Jersey. Rechts: een roze Hermès Birkin-handtas.

Ober morst wijn op peperdure Hermès-handtas, countryclub eist 30.000 dollar van hem

Een chique Amerikaanse countryclub sleept een van haar obers voor de rechter nadat hij een glas wijn had gemorst op de exclusieve Hermès-handtas van een bezoekster. De vrouw eist 30.000 dollar (27.090 euro) van de privéclub. De directie op zijn beurt tracht de schade geheel te verhalen op de kelner.

Leden van countryclubs krijgen in ruil voor een torenhoge contributie exclusief toegang tot de afgesloten golf- en tennisbanen en maneges. Kers op de taart is het clubhuis waar collega-kapitaalkrachtigen, jong en oud, elkaar treffen voor een hapje en een drankje om zo hun vrienden- en zakennetwerk verder uit te bouwen.

De Alpine Country Club in Bergen County (New Jersey) op een boogscheut van New York City is voor de rijken der aarde. Nieuwe leden betalen een eenmalig initiatiebedrag van 65.000 dollar (meer dan 58.600 euro). Het jaarlijkse lidgeld komt neer op 19.200 dollar (meer dan 17.300 euro).

Lid Maryana Beyder kwam in september 2018 met haar echtgenoot in de club dineren en had haar exclusieve Hermès Birkin-handtas in luxueus roos leder bij zich. Een kelner morste per ongeluk een glas rode wijn op de twee eters én op de peperdure handtas. Drama voor Beyder: de vlekken maakten de tas haast waardeloos. De vrouw had de handtas van manlief gekregen voor haar dertigste verjaardag. Het koppel zag de Hermès-tas als een investeringsgoed. 

Beyder wil de schade vergoed zien en contacteerde haar verzekeraar. Het verzekeringsbedrijf begreep “de waarde van de tas” niet, stelde de vrouw teleurgesteld vast, waarop ze een advocate onder de arm nam.

Een betaling bleef in de maanden die volgden uit, waardoor in oktober een dagvaarding volgde. De Alpine Country Club heeft op zijn beurt vorige week de kelner, wiens naam niet is bekendgemaakt, voor de rechtbank gedaagd. Die nieuwe wending wordt door Beyder niet gesmaakt. Het is nog niet duidelijk wanneer de rechtszaak voorkomt. Wordt vervolgd.

2 De countryclub met bijhorende golfbanen vanuit de lucht.
Instagram @alpinecountryclub1928 De countryclub met bijhorende golfbanen vanuit de lucht.

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Vanhamel An

    Ik kan me amper voorstellen dat dit verhaald kan worden op de ober.. In België is de werkgever verantwoordelijk voor onopzettelijke beroepsfouten. Netjes van de dame dat ze dan evenmin oké vindt. Aan zuurpruimen die vinden dat ze dan maar een goedkope handtas had moeten kopen, zou ik willen vragen of jullie ook zo meegaand zijn wanneer iemand iets waardevol van jullie stuk maakt? Iedereen investeert in wat hij/zij wil, toch?

  • Alain Bertholet

    Als haar verzekeraar de waarde van de tas al niet begrijpt, zou het moeten stoppen. Of..de werkgever is verantwoordelijk voor zijn personeel. Heb jaaaaren in horeca gewerkt, heb toch ook al eens iets voorgehad, kosten zijn nooit op mij verhaald geweest.

Lees meer