Penthouse verkocht voor recordprijs van 170 miljoen euro

De huizenmarkt in Londen lijkt geen last van dalende prijzen te hebben: een dakappartement in de Britse hoofdstad is verkocht voor 140 miljoen pond (170 miljoen euro), zo meldt The Guardian. Het gaat om een optrekje van ruim 1.485 vierkante meter. Het appartement is direct het duurste van het land.

Opvallend detail: het huis is leeg en heeft nog geen meubels, vloeren of binnenmuren. De nieuwe eigenaar zal nog flink moeten investeren in de inrichting van het huis. Hij mag wel gebruik maken van de diensten van de 80 medewerkers die het hotel in het gebouw runnen. Er is een schoonmaakservice, een roomservice en beveiliging.

Het optrekje staat bekend als Pentouse D en maakt onderdeel uit van het One Hyde Park, het duurste adres in Londen. Het is gelegen op de gehele bovenste vloer van het gebouw. De koper is een rijke buitenlander die niet met naam bekend is. Menigeen in de Engelse vastgoedwereld vraagt zich af of de Londense woningmarkt niet wat 'oververhit' is.

Waarschuwing voor crash
Naar aanleiding van de verkoop kwam Sir Jon Cuncliffe, een van de plaatsvervangende gouverneurs van de Britse centrale bank met een waarschuwing: de recente stijging van de huizenprijzen in Groot-Brittannië kan eindigen in een crash op de woningmarkt.

Hij zei vandaag dat het 'gevaarlijk' is de huidige dynamiek op de Britse woningmarkt te negeren, aldus de BBC. Die kan leiden tot een 'scherpe correctie' naar beneden, met als gevolg dat veel huishoudens met grote schulden blijven zitten omdat de waarde van hun huis is gekelderd.

Lees meer