Facebook

Peter Van de Veire is wereldrecord (allicht) kwijt

Radiopresentator Lennart Creël heeft zijn wereldrecordpoging 'radio maken' afgerond. Die poging begon vorige week zaterdag om 15 uur en eindigde vandaag om 13 uur na in totaal 190 uur presenteren op ClubFM, het vroegere Radio Contact. Twee jaar geleden had MNM-presentator Peter Van de Veire het record al op 185 uur gezet. Sindsdien werd nog twee keer geprobeerd om dat record te breken. De laatste poging gebeurde door Jeffrin Erkelens, een Nederlandse dj uit Rotterdam. Zijn poging van 187 uur werd tot op heden echter nog niet erkend door het Guinness Book of World Records.

Tegelijk met de wereldrecordpoging werd geld ingezameld voor Make-A-Wish Vlaanderen. "Het was ons vooral te doen om Make-A-Wish onder de aandacht te brengen", zegt Rony Ramaekers, die samen met Creël het initiatief nam. "Wat dat betreft zijn we best wel tevreden. Een week lang heeft ons goed doel in de aandacht gestaan. Het geld dat we ingezameld hebben, is mooi meegenomen. Voorlopig rekenen we op minstens 12.000 euro, maar daar moet onder meer de opbrengst van de sms'en en een veiling nog bijkomen."

Luisteraars konden naast platen aanvragen ook zelf acties op poten zetten. "In totaal waren er goed 500 acties: giften van bedrijven, wafelbakken, scholieren die moppen kwamen vertellen,..."

Creël volgde de door Guinness opgelegde regels, die ook Van de Veire twee jaar geleden volgde. Elk uur had hij recht op vijf minuten opspaarbare pauze. "Ik schat dat hij op die zeven dagen 6 à 7 uur echt geslapen heeft. Vandaag ging hij door op pure adrenaline, maar vannacht moet het echt zwaar geweest zijn." Ramaekers hoopt over een achttal weken te weten of Guinness de wereldrecordpoging erkent.

Lees meer