Change.org

Petitie om feminisme als 'terreurgroepering' te classificeren

Iemand die zich Janet Wilkinson noemt, heeft een petitie gelanceerd waarmee zij (hij?) het feminisme als een 'terroristische groepering' wil laten classificeren.

Op de daartoe bestemde site Change.org wordt opgeroepen van de regering (het is niet duidelijk dewelke) te eisen dat feminisme als een terreurgroepering zou worden geclassificeerd. Dit ondanks het feit dat feminisme een beweging is en geen groepering.

De omschrijving van de petitie, die vol taalfouten staat, beweert dat het feminisme "constant mannen en vrouwen heeft aangevallen omdat ze ervoor kiezen het leven te leiden zoals ze dat zelf willen".

"Het is tijd dat het geweld ophoudt, we moeten de haat die feministen verspreiden nu een halt toeroepen. Het moet gedaan zijn met vrouwen die andere vrouwen hersenspoelen zodat ze denken dat ze slachtoffers zijn".

De petitie lijkt opgestart door een vrouw die zich Janet Wilkinson noemt. Dat zou wel eens een valse naam kunnen zijn. De vrouw beweert Spaanse te zijn, maar haar naam klinkt niet echt Spaans.

De petitie is aardig op weg het doel van 7.500 handtekeningen te bereiken. Al 5.300 mensen hebben ze ondertekend.

De Zweed Samuel Black verklaart waarom hij de petitie ondertekende: "Feminisme is een haatbeweging. Als ze kunnen proberen mensenrechtenactivisten classificeren als terroristen, is het maar eerlijk dat ook met feministen te doen".

Feministen hoeven zich echter niet meteen zorgen te maken. De petitie wordt op sociale media afgekeurd en weggelachen.

Lees meer