Recht uit een horrorfilm: Nederlander dringt verlaten speelhal in Fukushima binnen

De Nederlandse YouTuber Bob Thissen heeft opmerkelijke beelden kunnen maken van een verlaten speelhal in de rode zone in het Japanse Fukushima. Op een laag kernneerslag na, ligt de speelhal er onveranderd bij. Enkele van de knuffels maken zelfs nog lawaai. Thissen moest de politie ontwijken en bereikte de speelhal via bosjes en straten.

Op een laag kernneerslag na, ligt de speelhal er onveranderd bij.
KameraOne Op een laag kernneerslag na, ligt de speelhal er onveranderd bij.

In maart 2011 vond een zeebeving plaats nabij de kerncentrale van Fukushima in Japan. Even later volgde er ook een tsunami. Als gevolg daarvan lekte radioactief materiaal uit de kerncentrale de zee en de lucht in. Mensen moesten onmiddellijk hun huis verlaten, en de meesten mogen nog altijd niet terugkeren.

Thissen trekt met zijn camera de wereld rond op zoek naar plaatsen waar niemand nog komt of durft te komen: van ruimtevaartbasissen tot leegstaande gevangenissen.

Bekijk de volledige video van Bob Thissen hier:

2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Filip van Keirsbulck

    Thibault Derese, zoon mensen noemen ze Urban explorrers, die mensen zoeken speciale verlaten plekken op ZONDER schade of sporen achter te laten en die te delen met geinterreseerden... Heel wat anders dan inbrekers of vernielers mijn gedacht

  • Thibault Derese

    Nog zo'n wannabe youtuber die 0 respect heeft voor zo'n plaatsen.

Lees meer