De 'lijkzakken' zijn inmiddels van het restaurant verwijderd.
Albert van der Heide De 'lijkzakken' zijn inmiddels van het restaurant verwijderd.

Restaurant hangt lijkzakken op als Halloween-decoratie

Een restaurant in het Nederlandse dorp Hendrik-Ido-Ambacht (provincie Zuid-Holland) choqueert met hun stunt voor Halloween.  De uitbaters hingen twee lijkzakken ter decoratie bij de ingang op.  Klant Albert van der Heide is verbolgen. Ik heb in de psychiatrie gewerkt, waar ik dit soort taferelen in het echt heb moeten zien. Ik vind dit echt te ver gaan.”

Van der Heide is vaste klant bij restaurant Happy Italy, maar hij en zijn gezin maakten dit weekend boos rechtsomkeert. De man uit het Nederlandse Zwijndrecht plaatste vandaag een Facebookpost met foto over het voorval, waar meer dan honderd veelal woedende reacties op kwamen. "Ik kwam om gezellig mijn zoons verjaardag te vieren, dan wil je niet hiermee geconfronteerd worden. Mijn jongste zoontje vond het ook echt niet leuk.”

Het restaurant laat weten dat de zakken inmiddels verwijderd zijn en dat er alleen nog ‘gezellige’ Halloweenversiering ophangt. “We krijgen veel leuke reacties op de versiering, alleen de zakken bij de ingang vonden we achteraf zelf ook iets te ver gaan. Als groepen bij ons reserveren laten we ook weten dat het restaurant in Halloweensfeer is versierd, dan kunnen ze daar rekening mee houden’’, laat werkneemster Wendy Knibbe weten. “Aan het einde van de maand gaan we als personeel verkleed. Tja, de een vindt het leuk, de ander vindt het niets.”

Van der Heide is blij dat de confronterende versiering is weggehaald. “Ik kom iedere zondag bij Happy Italy en vind het echt een fijne zaak, dus ik wil ze niet zwart maken. En als mensen Halloween willen vieren, vind ik dat ook prima. Maar wat ik wel belangrijk vind, is dat er rekening wordt gehouden met nietsvermoedende kinderen. Die kunnen van zulke beelden echt slapeloze nachten krijgen. Kijk, als je naar een Halloweenfeest gaat, zoek je het zelf op, maar wij kwamen gewoon een pizzaatje eten.”

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Tina Colpaert

    ohhhh ik dacht dat lijkzakken altijd wit waren? En seg tis maar grapje voor halloween sluit u dan paar dagen thuis op als je daar niet tegen kan!

  • RONNY DEKIMPE

    O oke, zijn lijkzakken blauw? Ik had er zelfs geen flauw idee van. Ik dacht dat het een paar in elkaar geflanste PMD zakken waren. :-)

Lees meer