Rusland houdt militaire spelen in Moskou: piloot sterft in helikoptercrash

Op een schietterrein bij Moskou is dit weekend een internationale militaire competitie in Rusland begonnen, de zogeheten tank-biatlon. Dertien landen - geen westerse - doen mee aan de tankwedstrijden en het 'sportieve' wapengekletter, waar Russische media mee uitpakken.

De tankbemanningen moeten in zo kort mogelijke tijd een parcours afleggen terwijl ze verschillende doelen onder vuur nemen. Behalve Rusland (rode tanks) doen onder meer Angola (blauwe tanks), Mongolië (groene tanks), Servië en China mee.

Helikoptercrash

Bij de crash van een militaire helikopter tijdens de legerspelen is een piloot om het leven gekomen. Een tweede piloot kon zich met zijn schietstoel redden, maar liep verwondingen op. 

De helikopter van het type Mi-28 begon tijdens de luchtvaartshow ten zuidoosten van de hoofdstad plotseling te spinnen en daalde vervolgens erg snel. Nadat het was te pletter gevallen, brandde het toestel volledig uit. 

De militaire spelen duren tot en met 15 augustus. Gisteren was de opening met de eerste ronde van de tank-biatlon, een 'ballet' met tanks op klassieke muziek, dansers en een luchtshow. De komende weken zullen ook piloten, marinemensen en artilleristen zich met elkaar meten.

4
EPA
4
EPA
4
EPA
4
EPA

Lees meer