Een Russische verpleegster in aangepaste kledij, klaar voor het afnemen van coronatesten in Moskou. Niet de verpleegster dus die in bikini werd gefotografeerd.
AFP Een Russische verpleegster in aangepaste kledij, klaar voor het afnemen van coronatesten in Moskou. Niet de verpleegster dus die in bikini werd gefotografeerd.

Russische verpleegster krijgt vermaning nadat ze coronapatiënten behandelt in bikini (onder haar transparante beschermende kledij)

Een Russische verpleegster heeft een standje gekregen omdat ze bij het behandelen van coronapatiënten een bikini onder haar transparante beschermende kledij droeg. Het opvallende beeld van de schaarsgeklede verzorgster gaat intussen viraal.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het gaat om een niet nader genoemde verpleegster die werkt in een staatsziekenhuis in de regio Toela, net ten zuiden van Moskou. 

Veel reacties

De foto van haar die nu de ronde doet, werd in het geniep genomen en woendag gedeeld door het dagblad Rossiiskaya Gazeta. Op de foto is duidelijk te zien dat de vrouw een bikini draagt onder haar transparante beschermende kledij. Ze had trouwens ook nog een mondmasker, handschoenen en een beschermende bril aan.

Een en ander lokte veel reacties uit, in meerderheid goedkeurend zoals “Goed gedaan! Hoofdzaak is dat de patiënten zich goed voelen". Ook de patiënt in beeld leek niet echt een probleem te maken van de opvallende verschijning, tot groot jolijt op sociale media.

Te warm

De vrouw en haar collega's kregen niettemin een onderrichting met betrekking tot wat ze horen te dragen, en de verpleegster kreeg een vermaning. Zij zelf voerde aan dat het te warm was onder haar beschermende kleding. Ze liet ook verstaan dat ze niet had gedacht dat haar bikini daadwerkelijk zo goed te aanschouwen was.

29 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Al Wachter

    Het probleem is dat de patienten niet naar huis willen.

  • billy brenders

    Verplegers zijn nu al aan het klagen van warmte, dat ze dan maar eens gaan werken in steenfabrieken of gieterijen waar men meer als 8 uur lang zonder ramen of airco hele dag boven de 50 graden of gaan plukken in fruit tunnels waar het ook makkelijk boven de 50 graden geraakt.

Lees meer