3 Ereburgers van Londen dreven  zondag dertig schapen over de London Bridge.
REUTERS Ereburgers van Londen dreven zondag dertig schapen over de London Bridge.

Schapen op de London Bridge volgens eeuwenoude traditie

Een ongewoon zicht op de London Bridge: een kudde van zo'n dertig blatende schapen stak zondag de brug over. Daarmee werd een eeuwenoud gebruik herdacht. Sinds honderden jaren bezitten bepaalde ereburgers, de zogenaamde 'Freemen' van de stad, namelijk het recht om dieren en gereedschap over de brug de stad binnen te brengen zonder daarvoor een belasting te moeten betalen.

Ondanks het regenachtige weer namen dit jaar meer dan 600 burgers aan het spektakel deel. Het bij toeristen erg populaire evenement wordt georganiseerd door een vereniging van wolproducenten. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Overigens zijn de 'Freemen' van de stad door de jaren heen wel al een paar voorrechten kwijtgespeeld. Zo mogen ze niet langer in het openbaar een zwaard dragen. 

3
AP
3
AP

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Vaneylen Pierre

    Fijn dat er tradities zijn en in ere gehouden. Ik hoop dit ook hier Sinterklaas en Zwarte Piet nog jaren mogen blijven.@ fanni ; schapen zijn kuddedieren die weinig last hebben van dit gebeuren, elders gebruikt men honden om ze in't gareel te houden.

  • François THIJS

    Groot-Brittannië: het land waar de tijd bleef stilstaan.

Lees meer