Schokkende beelden: man gooit hond naar ijsbeer om vrouw te redden

Een levende hond naar een ijsbeer gooien om een vrouw uit zijn klauwen te redden? Heel wat dierenliefhebbers lusten de man uit dit filmpje rauw. Of de viervoeter het er levend vanaf bracht, is niet duidelijk. De beelden bieden alvast geen uitsluitsel.

Het bizarre tafereel speelde zich allicht in Tsjoekotka af, een regio in het noordoosten van Rusland waar oliemiljardair Roman Abramovich ooit nog de plak zwaaide. De hond moet als afleidingsmanoeuvre dienen voor de dame die in de benarde situatie terechtgekomen was. Die persoon is enkel op het filmpje hieronder te zien.

Verschillende dierenrechtenorganisaties eisen nu dat er een onderzoek komt naar de dader. Dat de beelden al enkele jaren oud zijn, mag volgens hen geen enkele rol spelen.

Volgens VostokMedia moest de vrouw voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht worden. De ijsbeer zou later afgemaakt zijn. Vermoed wordt dat de dame een kippenpootje naar de beer gegooid had, met alle gevolgen van dien. Ook zij krijgt trouwens de wind van voren: heel wat surfers zijn er rotsvast van overtuigd dat ze dronken was op het moment van de feiten.

Wat denkt u: gaat het hier om pure dierenmishandeling of had de man echt geen andere keuze?

YouTube

Lees meer