3 Malcolm McGregor verliet Schotland en nam een vlucht naar Utah om er te trouwen met Bell Valek. Deze foto verscheen op Facebook.
rv Malcolm McGregor verliet Schotland en nam een vlucht naar Utah om er te trouwen met Bell Valek. Deze foto verscheen op Facebook.

Schotse ontdekt op Facebook dat haar vermiste man 7.200 km verder in het huwelijk is getreden met zijn geheim Amerikaans internetliefje

Een Schot die door zijn vrouw als vermist werd opgegeven, is enkele dagen later meer dan 7.200 kilometer verder veilig en wel opgedoken in de Amerikaanse staat Utah. Behanger Malcolm McGregor (38) nam een vlucht naar de VS om er te trouwen met zijn geheime liefje (35) die hij had leren kennen op Facebook.

Zijn compleet verraste vrouw Cheryl Cowie (37) wist van niets en zag foto's van het pasgehuwde koppel op de sociale media opduiken.

Malcolm en Cheryl zijn al 27 jaar - sinds hun prille tienerjaren - een koppel. Ze hebben twee kinderen. De man verklaarde op 20 juli aan zijn vrouw dat hij "voor een paar dagen" een familielid zou bezoeken in Kilmarnock, een dikke vijftig kilometer van hun woonplaats, het Schotse Motherwell.

De man keerde op 23 juli niet terug. De ongeruste Cheryl schakelde hierop de politie in. De speurders troffen Malcolms auto aan bij het huis van zijn zus, maar stopten nog dezelfde dag het onderzoek naar de verdwijning. Malcolm had de politie zelf gecontacteerd en meldde veilig en wel te zijn. Nog dezelfde dag verschenen er op Facebook foto's waaruit bleek dat Malcolm in Utah, de  Amerikaanse staat waar het grootst aantal mormonen wonen, in het huwelijk was getreden met Bell Valek.

Een kennis van Malcolm verklaarde aan The Scottish Sun dat de twee mogelijk al twee jaar lang via Facebook contact met elkaar hadden. Hij gebruikte  hier vermoedelijk een ander profiel voor. Malcolm en de mormoonse Bell zagen elkaar in de dagen voor hun huwelijk wellicht voor het eerst. 

"Amerikaans nummer"

Cheryl zou Malcolm ooit hebben geconfronteerd met een berichtje op zijn gsm, waarin "ik mis je lieveling" stond. De afzender was een Amerikaans nummer. "Fout nummer", zou de behanger toen hebben geantwoord. Een tienerdochter van Bell meldde in juni op Facebook dat haar paspoort in orde was. Op de vraag waar ze naartoe ging, antwoordde ze: "Schotland".  Emigreren Bell en haar kinderen naar Schotland? De Britse pers probeert meer duidelijkheid te verkrijgen, maar Cheryl, Malcolm en Bell hullen zich in stilzwijgen.   

3 Cheryl is al 27 jaar samen met Malcolm. Ze hebben twee kinderen.
rv Cheryl is al 27 jaar samen met Malcolm. Ze hebben twee kinderen.
3 Malcolm en Cheryl als tienerkoppel.
rv Malcolm en Cheryl als tienerkoppel.

31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Karel Tichmann

    Voor duidelijkheid: Een behanger in Utah? Hij gaat sterven van de armoede, ze hebben daar geen enkele behanger nodig. De LDS Church verbood formeel de praktijk van polygamie in 1890, in een document met de titel 'The Manifesto'. Ook is polygamie in alle 50 staten verboten, inc. District of Columbia, Guam en Puerto Rico. Jezus heeft ook polygamie verboden, het staat duidelijk in de Bijbel geschreven, dat een huwelijk is alleen maar tussen één man en één vrouw...

  • jos indigne

    Gelukkig mocht hij in Amerika binnen

Lees meer