Guardia Civil

Spaanse man dumpt koelkast in metersdiep ravijn... maar moet die van politie opnieuw naar boven sleuren

Op Twitter ging een filmpje van de Spaanse Mario viraal waarin hij, aangemoedigd door zijn vrienden, een koelkast in een ravijn gooide. Dat verhaal krijgt nu in een nieuwe virale video een staartje. 

Toen Mario vorige week een oude koelkast kwijt wou, schakelde hij de hulp in van enkele vrienden. Het gezelschap reed echter niet naar het containerpark, maar stopte aan een diep ravijn. Op de twittervideo is te zien hij vervolgens, toegejuicht door zijn vrienden, de koelkast de dieperik ingooit. “Recycleren, we zijn het aan het recycleren” roept een andere vriend nog lachend als het toestel naar beneden dondert.

Het plezier van de vriendengroep was echter van korte duur. De Spaanse politie kon de man al snel identificeren dankzij de nummerplaat die zichtbaar was in zijn video en spoorde de man op. Onder toeziend oog van enkele agenten moest hij enkele dagen later de frigo opnieuw uit het ravijn hijsen. Een lastige klus waar de beschaamde man gelukkig hulp kreeg van zijn vrienden, duidelijk minder enthousiast dan in de eerste video.

De Spaanse agenten maakten bovendien zelf een video van de lastige klus en gooide die ook op Twitter.  

Onderzoek

Het was niet de eerste keer dat Mario sluikstortte. Er doken ook andere beelden op waarop te zien was hoe hij een wasmachine langs de weg dumpte. Hij kreeg daarom een boete van 45.000 euro en hij werd ontslagen bij het afvalverwerkingsbedrijf waar hij werkte. 

De politie onderzoekt nu of het bedrijf waar hij werkzaam was in de afgelopen tien jaar  andere inbreuken op de milieuwetgeving zou hebben gepleegd. Op het bedrijventerrein vonden de agenten namelijk geen containers waar de huishoudelijke apparaten in gegooid konden worden. Wel lagen er een vijftigtal wasmachines en een twintigtal koelkasten over het terrein verspreid.

37 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Nikolaas Bouman

    In België krijg je hiervoor een tik op de billen. Hulde aan de Spaanse politie!

  • johanneke li

    straf! en zeker dommer dan dom! hij werkt in een afvalverwerkingsbedrijf maar toch kiest hij ervoor om het zomaar in de natuur te dumpen! om nog maar te zwijgen van het potentieel gevaar toen ze het in de ravijn hebben laten vallen, als er iemand beneden was had die gewond kunnen zijn! ik had het hem alleen uit het ravijn laten halen! maar die vrienden verdienen ook een boete voor het sluikstorten, ze zijn immers medeplichtig!

Lees meer