Kentucky University

Student wil via luchtkoker examen stelen, maar prof blijkt nachtraaf

Twee studenten van de University of Kentucky hadden het simpele plan opgevat om via een luchtkoker het eindexamen statistiek te stelen uit het kantoor van de prof. Maar hun kansberekening op slagen klopte blijkbaar niet helemaal: ze werden betrapt. De leerkracht bleek nog laat aan het werk te zijn...

Een van de studenten, Henry Lynch II, was woensdagnacht over een afstand van bijna drie meter door een luchtkoker gekropen om zo het bureau van professor John P. Cain op de derde verdieping te bereiken. De 21-jarige student daalde vanuit het valse plafond zo'n 2,4 meter af naar de grond, via kasten en andere meubels in het kantoor. Hoe Lynch in de luchtschacht kon, was achteraf niet meteen duidelijk. Vervolgens opende Lynch de deur voor een andere student, Troy Kiphuth, eveneens 21.

Maar toen kwam John Cain terug van een laat avondmaal. Hij wou zijn bureau betreden om nog wat te werken, maar hij voelde dat iets de deur klemde. Toen Cain riep dat hij de politie zou bellen, stormden de twee studenten het kantoor uit.

De politie kwam ter plaatse en even later meldde Lynch zich om de inbraak te bekennen. Hij was bang dat Cain hem sowieso had herkend. Ook Kiphuth, die geen les volgde bij Cain, werd erbijgelapt. Beide heerschappen moeten op 26 juni voor de rechter verschijnen voor inbraak.

Volgens de verklaring van Lynch was hij al dinsdagavond om 18u in het kantoor van de professor, maar kon hij het bewuste examen niet vinden. Hij gaf ook toe dat hij eerder in het semester al eens een examen had gestolen uit het kantoor van Cain, maar zei erbij dat hij de antwoorden niet had doorgespeeld aan medestudenten. Ook toen was hij langs de luchtkoker gekropen.

Welk gevolg de universiteit aan de feiten zal geven, kon ze nog niet zeggen. De woordvoerder liet wel weten dat het om "erg ongewone omstandigheden gaat" en "dat het ook onderstreept hoe laat de faculteit nog aan het werk is".

Lees meer