PHOTO_NEWS

Twee Vlamingen roeien van Ramsgate naar Oostende

Twee avonturiers hebben met hun roeiboot de oversteek van het Engelse Ramsgate naar Oostende gerealiseerd. Bedoeling van deze stunt is de watersport te promoten en in het bijzonder het roeien op zee.

Koen De Gezelle & Stefan Vanaudenhove hebben met een roeiboot, speciaal ontworpen om op volle zee te varen, van Ramsgate naar Oostende geroeid. Ze hebben dat in 21 uur en 30 minuten gedaan. Door deze uitdaging aan te gaan wilden de mannen het watersporten, het roeien op zee in het bijzonder, promoten.

Voor de oversteek hebben ze een 100 procent recycleerbare boot ontwikkeld. Bij de bouw werd enkel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals vlas en kurk.

Oost-Vlamingen Koen De Gezelle en Stefan Vanaudenhove zijn allebei lid van vzw C-row, een vereniging van avontuurlijke en bewuste mensen die hun sport beoefenen met respect voor de mariene omgeving. Vzw C-row heeft als doel het zeeroeien te ontwikkelen en toegankelijk te maken voor iedereen. Hun thuisbasis tijdens de wintermaanden is de VVW Blankenberge. Tijdens de zomermaanden verhuizen de leden naar het strand van De Haan.

Lees meer