2
RV

Uitbater wil met protestactie zijn fitnesszaak sneller open krijgen maar de boodschap pakt verkeerd uit

Tijd om fitnesszaken in deze lastige coronatijden weer open te laten gaan? En of, vindt Travis LaBazzo. De Amerikaan organiseerde in Clearwater (Florida) een kleine protestactie naast het gerechtsgebouw. Om aandacht van de pers te krijgen, liet de uitbater een dertigtal sportievelingen op het voetpad push-ups en squats uitvoeren. Net daardoor miste zijn boodschap echter alle effect.

De beelden gingen in sneltempo viraal, maar niet zoals LaBazzo gehoopt had. Volgens heel wat twitteraars leverde hij hiermee net het bewijs dat een pittige fitnesssessie eender waar kan. “Als je squats en push-ups kan doen op het trottoir, wat is er dan mis met je eigen woonkamer? Een fitnessruimte is zeker geen vereiste, stelletje dwazen”, klonk het onder meer. De tweet werd intussen al meer dan 19.000 keer geliket.

Natuurlijk bleef een stevige respons niet uit. Of de vrouw in kwestie wel besefte dat er ook gespecialiseerde toestellen staan bijvoorbeeld? “Natuurlijk, maar normaal kunnen we ook gaan dineren zonder veroordeeld te zijn tot meeneemeten. Of een film kijken zonder aangewezen te zijn op Netflix. We zitten nu eenmaal in het midden van een pandemie”, klonk haar reactie.

2
JOZEF GHERMAN/FACEBOOK

LaBazzo geeft toe dat de praktische uitwerking van zijn protest iets beter kon. “Je hebt geen fitnesszaal nodig om te bewegen, dat is juist. Maar het punt dat ik hier wilde maken is dat lokale ondernemingen het zwaar te verduren krijgen. Wie aan de slag wil gaan, krijgt meteen te horen dat hij mensen ziek wil maken. Het is zwart of wit, een grijze zone bestaat niet. En dat vind ik niet eerlijk.”

Normaal hadden fitnesszaken in Florida al in een eerste fase weer mogen openen, maar gouverneur Ron DeSantis koos uiteindelijk voor een iets voorzichtigere aanpak. Wanneer nu groen licht gegeven wordt, blijft koffiedik kijken.

“Worstelen wordt hier als een essentiële activiteit gezien, die matchen gaan gewoon door. Leg me dan eens uit waarom ik mijn ondernemingen gesloten moet houden”, besluit LaBazzo.

6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Ibrahim El oueryaghely

    @Frank als je dat denkt dan ben je nog nooit in een fitnessclub binnen gegaan. De bewegingen die je doet moeten soms begeleid worden ook doe je soms dingen die schadelijker zijn voor uw lichaam dan bedoeld is. Ik woon bijvoorbeeld in een appartement en kan behalve in een fitnessclub bijna niet aan de geschikte materiaal komen om te kunnen sporten. En voor je het vraagt sporten is meer dan gewoon loopband en statische fiets ;-)

  • frank willems

    Fitnes centers bestonden vroeger niet , ja 15 kilometer naar de dok en zakken van 100 kilo de metser met een plank met 30 stenen op naar het 3é verdiep op de ladder .Nu is het met het juiste pakje en een persoonlijke trainer show en nog eens show

Lees meer