3 De Nederlandse premier bracht een geruststellende boodschap in een grote supermarkt in Den Haag.
NOS De Nederlandse premier bracht een geruststellende boodschap in een grote supermarkt in Den Haag.

Uitspraak Mark Rutte in supermarkt hit op sociale media: “Er is genoeg wc-papier. We kunnen tien jaar poepen”

De Nederlandse premier Mark Rutte heeft medewerkers van een supermarkt van Albert Heijn een hart onder de riem gestoken naar aanleiding van de hamsterdrukte die met de coronapandemie gepaard gaat. In een grappig tv-fragment maande hij aan tot kalmte, vooral rond de behoefte op wc-papier. “Er is genoeg wc-papier voor heel Nederland”, zei hij tegen een klant. “We kunnen tien jaar poepen.”

Hamsteren is níet nodig, herhaalde Rutte voor de NOS-camera. Ook wc-papier is er genoeg in heel Nederland. "Er is zoveel. We kunnen tien jaar poepen."

Niezen

Vakkenvullers vertelden tegen Rutte hoe zij zelf proberen om klanten op voldoende afstand te houden in verband met besmettingsgevaar. Zo zetten sommige vakkenvullers kratten om zichzelf heen als zij de schappen bijvullen of ze doen net alsof ze niezen om klanten op afstand te houden.

De Nederlandse premier zag ook hoe er plastic schotten om de kassa's waren gezet om medewerkers en klanten te beschermen. Ook werden lijnen op de grond geplakt om klanten aan te geven welke afstand ze moeten aanhouden. 

3 Soms buitelen klanten over elkaar en winkelmedewerkers heen om spullen te pakken. Sommige vakkenvullers zetten daarom kratten om zich heen als zij de schappen bijvullen.
ANP Soms buitelen klanten over elkaar en winkelmedewerkers heen om spullen te pakken. Sommige vakkenvullers zetten daarom kratten om zich heen als zij de schappen bijvullen.

Op sociale media gaat de geruststellende “We kunnen tien jaar poepen”-uitspraak van Rutte nu viraal. Verschillende Nederlanders beseffen daarbij ook dat in België de term ‘poepen’ meestal voor iets anders wordt gebruikt. En zo krijgt de onderbroekenlol meteen nog een tweede laagje.

Lees ook: Grappen en grollen over het coronavirus: “Het beste medicijn om onze angst te relativeren” (+)

3
ANP

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peter sturbois

    Dat is waar.Er is nog voldoende voorraad maar aan welke prijs? Heb in Januari blikken cola gekocht in de supermarkt bij ons in de buurt aan 0,29 cent per blik en nu staat hetzelfde blik in dezelfde supermarkt 0,54 cent.En ik denk dat dat met heel wat andere producten hetzelfde geval is.

  • Johan Van Alsenoy

    Hij zou beter een grenzen dicht doen. Paljas.

Lees meer