screenshot

Van pannenkoeken met wormen tot chocomousse met sprinkhanen: Kremena toont lekkerste gerechtjes

Toen de 28-jarige Kremena Despinova op zoek ging naar alternatieve proteïnen, kwam ze uit bij... insecten. De Bulgaarse fitnessfanate experimenteert nu al anderhalf jaar met recepten voor de beestjes.

Kremena zocht naar eigen zeggen proteïnen zonder kunstmatige ingrediënten, zoals hormonen, antibiotica en pesticiden. "Tegelijkertijd gaat het om complete proteïnen die toch alle essentiële aminozuren bevatten", zegt ze.

Ze maakt nu onder andere pannenkoeken van krekelbloem met piepschuimkevers, taco's met krekels en guacamole, een slaatje van avocado en zijdewormen en chocomousse met in chocolade gedrenkte sprinkhanen.

Haar favorieten? "Ik hou van sprinkhanen wanneer je de vleugels en poten verwijdert. Ze smaken naar garnalen." Kremena is ook gek op allerlei wormen. "Je voelt dan geen lichaamsdelen, zoals voelsprieten of poten."

"Zelfs Callebaut wil onze insecten" | HLN Langemark-Poelkapelle

Nele Maertens en Veerle Pauwelyn uit Madonna kweken insecten voor menselijke consumptie. Met hun bedrijfje willen ze de beestjes niet enkel aan de particuliere liefhebber verkopen, maar ook aan grotere producenten. "Chocoladeproducent Callebout wil alvast met ons rond de tafel zitten", zegt Veerle trots. Ze gaan ook restaurants aanspreken.

2 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • SABINE VAN DE KERKHOVE

    Wat is er mis met muizestrontjes op de chocomousse???

  • Marc Geerts

    Niet onverdoofd slachten hé want ik stuur den Ben langs.

Lees meer