4 Onze stevig ingepakte journaliste klopt er duchtig op los in rage room Wreck It in Brugge. Alles wat je er ziet, mag kapot.
Thomas Sweertvaegher Onze stevig ingepakte journaliste klopt er duchtig op los in rage room Wreck It in Brugge. Alles wat je er ziet, mag kapot.

Exclusief voor abonnees

Voor het eerst in België: de rage room, een kamer waar je voor 150 euro alles mag kapotslaan

Maar word je daar ook een beter mens van?

‘Anger rooms’ zijn mateloos populair in het buitenland, en sinds kort heeft ook België een plek waar je op opzwepende muziek dingen aan diggelen mag meppen. Maar is het even louterend als dat het leuk is? Katrin Swartenbroux deed de test.

Het glazen tafelblad spat onder mijn sloophamer in duizenden stukjes uit elkaar. Ik schrik harder dan ik wil toegeven. Ik dacht dat het ding doormidden of hooguit in een viertal scherven zou knappen. De oorverdovende knal waarmee het voormalige meubelstuk zich besloot over te leveren aan mijn nochtans miezerige armkracht rinkelt nog na in mijn oren. Is dit normaal? Zou ik iemand geraakt hebben? Hoe duur was dit ding? Er schieten verschillende gedachten door mijn hoofd. Niet één ervan is: ‘En wie gaat dat hier nu allemaal opkuisen?’

Mensen zeggen wat ze willen kapotmaken, kiezen hun muziek, ondertekenen papieren voor de verzekering en mogen dan helemaal losgaan

Nice!”, klinkt het vanachter een muurtje. Michaël Bernaert (27), de eigenaar van de tafel, steekt zijn duim goedkeurend omhoog terwijl hij wat glasscherven van zijn schouder borstelt. Ik heb hem net betaald om zijn bezit aan gruzelementen te mogen slaan.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Frank De Witte

    Doe spullen die niet kapot zijn naar de kringloop en de rest naar het container park ipv extra afval te produceren. En als je met je agressie geen weg kan, schrijf je dan bvb in bij een judo club, dan kan je ook nog bijleren wat discipline en respect is ipv met zo'n onnozele hype mee te doen.

  • Patrick Martens

    Vroeger kon je op de kermis met houten ballen alles kapot gooien in een nagemaakte living.Je kon niks winnen, alleen hard gooien met die houten ballen. De mensen stonden ervoor aan te schuiven.

Lees meer