2 Archiefbeeld van een strand in Dubai.
AFP Archiefbeeld van een strand in Dubai.

Vrouw (20) verdrinkt omdat vader niet wil dat "vreemde mannen" haar aanraken

Voor de kust van Dubai is het voorbije weekend een jonge vrouw verdronken omdat haar vader de redders verbood hun werk te doen. De man ging op de vuist met de hulpverleners. Hij wilde niet dat de "vreemde mannen" zijn dochter aanraakten en zo haar eerbaarheid zouden schaden.

De vader, een man van Aziatische origine, was met vrouw en kinderen naar een strand in Dubai getrokken voor een picknick. Zijn kroost was in zee aan het zwemmen toen plots zijn twintigjarige dochter om hulp riep.

"Twee strandredders spoedden zich in het water om hulp te bieden", verklaart luitenant-kolonel Ahmed Burqibah van de kustwacht. "Dat was niet naar de zin van haar vader. Hij verbood onze mensen om ook maar één vinger uit te steken naar zijn dochter. Volgens zijn geloof zou dit de eerbaarheid van het meisje onherstelbaar schaden".

De vader, naar verluidt een forse kerel, ging op de vuist met de redders. Tijdens het handgemeen verdronk zijn dochter. "Nog liever dat, dan dat mijn dochter aangeraakt wordt door vreemde mannen", was zijn devies.

Tal van strandgangers keken met lede ogen toe hoe het drama zich voltrok. "Het leven van de jonge vrouw had perfect gered kunnen worden", vervolgt Burqibah. "Een dergelijke gruwel heb ik nog nooit meegemaakt". De vader werd gearresteerd.

2 Luitenant-kolonel Ahmed Burqibah.
kos Luitenant-kolonel Ahmed Burqibah.

Lees meer