"Omdat ik haast moest maken voor de examens, ging de bevalling probleemloos", zegt Almaz Derese (21).
Screenshot "Omdat ik haast moest maken voor de examens, ging de bevalling probleemloos", zegt Almaz Derese (21).

Vrouw bevalt en legt 30 minuten minuten later schoolexamens af

Een vrouw in Ethiopië heeft 30 minuten nadat ze was bevallen van een zoon haar schoolexamens afgelegd in het ziekenhuis. De 21-jarige Almaz Derese wilde niet wachten tot volgend schooljaar. De vrouw had gehoopt voor de bevalling examens te kunnen doen, maar vanwege de ramadan waren deze uitgesteld.

Kort voor de start van de eerste examens maandag, begonnen de weeën. "En omdat ik haast moest maken voor de examens, ging de bevalling probleemloos", zei ze tegen de BBC. Ze deed examen in Engels, wiskunde en een lokale taal. Andere vakken volgen de komende dagen, 'gewoon' op school.

Haar man vertelde dat hij al zijn overredingskracht moest gebruiken om de school te overtuigen zijn vrouw in het ziekenhuis examen te laten doen. In Ethiopië is het niet ongebruikelijk dat meisjes stoppen met school en deze later afmaken.

6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Marieke Vanhees

    Mannen die hier hun mening geven over wat een vrouw wel of niet aankunnen tijdens en na een bevalling gaan ver over de schreef. Jullie kunnen er niet over meepraten. Elke bevalling is anders. De een scheurt bijna door tot aan de anus (jawel!), de ander martelt urenlang, weer een ander komt in een rolstoel vanwege hun heupen en een ander loopt weg zonder al te veel pijn. Mannen, jullie mening in deze is totaal niet interessant, dus houd gewoon je mond.

  • Ineke Van de Velde

    Toch zeer opvallend dat deze op zijn minst bedenkelijke reacties van mannen komen... Die uiteraard nooit zullen ervaring wat een bevalling inhoudt.

Lees meer