Illustratiefoto.
ANP Illustratiefoto.

Vrouw dient klacht in wegens nachtlawaai: koeien loeien te luid

Een vrouw uit het Luikse Hamoir heeft begin deze week klacht ingediend bij de lokale politie wegens nachtlawaai. Ze stoorde zich niet aan wilde feestjes of rumoerige buren: wel aan een stel luidruchtige koeien.

De vrouw zou naast een weide wonen waarop de runderen verblijven. Ze stapte naar de politie omdat de dieren volgens haar te veel lawaai maken. Een primeur in het kleine dorpje, volgens burgemeester Patrick Lecerf. “In 26 jaar burgemeesterschap heb ik nog nooit zoiets meegemaakt. De wereld verandert”, schreef hij op Facebook.

Volgens de burgemeester zou het niet gaan om een nieuwe inwoonster, zo vertelt hij aan La Meuse. Bovendien staan de koeien al verschillende jaren in dezelfde wei en hebben de andere buren nog nooit geklaagd over hun geloei. “De mensen worden gek. Ze dienen klacht in voor eender wat”, klinkt het.

Kerkklokken

Het is misschien wel de eerste keer dat koeien beschuldigd worden van nachtlawaai, maar andere dieren bleven niet buiten schot. In Hamoir werden al verschillende klachten ingediend omdat de hanen er te luid zouden kraaien. Inwoners van deelgemeente Filot kloegen dan weer dat de kerkklokken te vroeg luidden.

25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • paul piens

    gezellige buurt, wie wil daar gaan wonen ?

  • Werner Cornille

    Als je niet van beesten houdt moet je niet op de boerenbuiten gaan wonen. Er zijn plaatsjes genoeg om in stilte te leven. Op een onbewoond eiland of zo...

Lees meer