thinkstock

Ziekenhuizen in Rome geplaagd door ratten en kakkerlakken

Ziekenhuizen in Rome hebben af te rekken met een ratten- en kakkerlakkenplaag. De invasie van de dieren in de ziekenhuizen is het gevolg van de sterk toegenomen populaties in de Italiaanse hoofdstad, weet Il Messaggero.

Volgens de krant hebben de ziekenhuizen San Camillo-Forlanini, Sant'Andrea, Santo Spirito, Fatabenefratelli en Grassi di Ostia af te rekenen met "een invasie" van de diertjes. Ze lopen rond in de tuinen, kelders, liften en in sommige kamers van de hospitalen.

Aan de ingang van het mortuarium van het ziekenhuis Grassi di Ostia werden ook waterslangen gezien, zegt Michel Emi Maritato, voorzitter van AssoTutela, een vereniging die opkomt voor de rechten van de burgers in de Eeuwige Stad. "Het loopt vol ratten op de oevers van de rivier in de tuin van het Santo Spirito. Het Fatebenefratelli en Isola Tiberina hebben hetzelfde probleem." Maritato heeft het probleem twee jaar geleden al aangekaart maar zonder succes. "Intussen is de situatie helemaal uit de hand gelopen."

De ziekenhuisdirecteur van San Camillo zegt dat er vorige maand een controle plaats had in zijn ziekenhuis en dat de strijd tegen het ongedierte opgevoerd zal worden nu het lente is. Ondanks een grote verdelgingsoperatie in 2013 lopen er vandaag opnieuw dubbel zoveel ratten dan mensen rond in Rome. De situatie is zo precair geworden dat interimburgemeester Francesco Paolo Tronca een speciale commissie opgericht heeft om het probleem het hoofd te bieden. Ama, de firma die verantwoordelijk is voor de ophaling van het huisvuil heeft sinds het begin van het jaar al 1.200 controles uitgevoerd, zij het vooral in het historische stadscentrum.

Lees meer