Tim Dirven

Exclusief voor abonnees

“Al vier keer gezegd dat ik ziek ben, maar niemand belt mijn vrienden”: hoe de contacttracing nog altijd mank loopt

Sedert vorige week ligt Ana Rita Mendes (40) uit Edegem met corona in bed. Al vier keer heeft ze de gegevens van haar collega's en vrienden met wie ze contact heeft
gehad, doorgegeven aan de contacttracers van de overheid. Toch heeft geen van hen al een telefoontje gekregen. "Als patiënten zelf hun verantwoordelijkheid niet nemen, gebeurt er niets."

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Moehmena Rahous

    Vertrouw niet op de overheid! Dat zagen we al meermaals. Wie covid-19 heeft, meldt dat best zelf aan de mensen waarmee die de 2 laatste weken contact had, met de vraag aan hen om hetzelfde te doen. Dat is het enige wat een beetje werkt en waarbij privacy blijft.

  • Martin Van Lersberghe

    contact tracing? wat een lachertje! net zoals de maatregelen van de overheid. Politici zouden eens moeten luisteren naar mensen die kennis van zaken hebben

Lees meer