3 Vorig jaar vertelde Verbeeck in deze krant dat ze een vrouw moest zoeken voor een steenrijke sjeik.
Joel Hoylaerts / Photo News Vorig jaar vertelde Verbeeck in deze krant dat ze een vrouw moest zoeken voor een steenrijke sjeik.

Exclusief voor abonnees

"Als ze een sjeik aan een vrouw kon helpen, dan moest ze er voor mij toch ook één vinden"

'S LANDS MEEST EXCLUSIEVE DATINGBUREAU FAILLIET, OPGELICHTE KLANTEN GETUIGEN

Het Antwerpse Ivy International Matchmaking van amoureus headhunter Inga Verbeeck, één van 's werelds meest exclusieve datingbureaus, is failliet. Een jaar geleden haalde Verbeeck nog de internationale pers omdat een Arabische sjeik via haar - en voor 500.000 euro - in onze contreien een voluptueuze vrouw wou vinden. De rijksten der aarde koppelen: het plaatje sprak tot de verbeelding, maar bleek in realiteit een schimmig verhaal van onbetaalde facturen, deurwaarders en dagvaardingen van klanten uit heel Europa.

Zij zou het waarmaken. De knappe, Antwerpse zakenvrouw Inga Verbeeck kondigde eind 2015 fier aan dat ze haar eigen 'high class' relatiebemiddelingsbureau was gestart: Ivy International Matchmaking, gevestigd in haar prachtige villa-met-zwembad in de bossen van Kapellen. Ivy House. Verbeeck had ervaring zat als professionele cupido. Vijf jaar lang had ze vanuit Parijs internationale klanten binnengehaald voor het Britse bemiddelingsbureau Berkeley International, dat zich ook al specifiek richt op de elite. Dat Berkeley achteraf een proces tegen haar aanspande omdat ze er met het klantenbestand vandoor was gegaan, heeft ze altijd weggewimpeld als larie. Maar ze wilde dus méér: haar eigen exclusieve datingbureau. Zodat ze zelf aan de knoppen kon zitten van de riante sommen die ze via steenrijke klanten van over de hele wereld zou binnenrijven.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Lees meer