4 Illustratiebeeld.
Shutterstock Illustratiebeeld.

Exclusief voor abonnees

“Belasting op elektrisch rijden onvermijdelijk”

De Vlaming lijkt stilaan klaar voor een elektrische wagen. Op het Autosalon lopen mensen niet langer in een boog rond middenklassers met een stopcontact heen en dat is goed nieuws voor het klimaat. Voor de schatkist is het een klein drama. Die dreigt 8,6 miljard euro lichter te worden als we met z'n allen elektrisch gaan rijden. Wie zal dat betalen? Simpel: u.

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

332 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Philippe Herbosch

    1)Onze elektriciteit is nu al peperduur. 2)Kilometerheffing is GEEN probleem voor de privacy? LOL 3)Dus het is niet mogelijk om een algoritme te ontwikkelen dat op basis van vb. het systeemvermogen van een auto een verkeersbelasting kan berekenen?!

  • Roger Verbrugge

    Ik snap veel mensen niet. Bij de anti - dieselhype heb ik er gezien die hun nog goede dieselwagen ruilden voor een driecilinder benzine. Pure verkwisting. Denk toch eens na en vorm je eigen mening. Loop niet achter de massa aan. Hetzelfde met de elektrische wagens. Het is nog veel te vroeg om over te schakelen naar elektrisch.

Lees meer