BELGA

Exclusief voor abonnees

"De loonwet van Michel zit vol sjoemelsoftware"

Bonden en werkgevers zitten vandaag opnieuw samen

De lonen mogen de komende twee jaar dan toch met 1,1% stijgen bovenop de index, in plaats van 0,8%. Met die extra marge krijgt het overleg tussen vakbonden en werkgevers vandaag een tweede kans. Al blijft Marc Leemans, voorzitter van de christelijke vakbond, sceptisch.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • eric maier

    De werking van de vakbonden zitten ook vol sjoemelsoftware. Ze dienen hun eigen belang, met het voorwendsel dat het voor het werkvolk is. En dan maar klagen over meer ontslagen.... dankzij hun.

  • Ian Vandenbossche

    Sjoemelsoftware is een specialiteit van onze regering. De huidige werkenden die uitkijken naar hun groepsverzekering worden door onze regering ook bedrogen, omdat het kapitaal ‘volgens de overheid’ maar liefst 9% opbrengt wordt je maandelijks pensioen serieus verminderd. In werkelijkheid zijn de intresten op spaargeld slechts 0,01%. Werknemers worden dus tijdens, maar ook na hun loopbaan schaamteloos bestolen. Waarom klagen vakbonden dat niet aan?

Lees meer