2 Foto ter illustratie.
Photo News Foto ter illustratie.

Exclusief voor abonnees

‘Dieselangst’ maakt benzines duurder: prijs op tweedehandsmarkt stijgt met 22% in twee jaar

Tweedehands benzinewagens zijn in twee jaar tijd 22% duurder geworden, een gevolg van onze 'dieselangst'. In aankoopprijs steken ze die laatste vlot voorbij. "Bijna niemand wil nog een diesel die binnen vier à vijf jaar de stad niet meer binnen mag."

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

65 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • gustaaf Van Bever

    meulders francois Een diesel van klasse C5 heeft alles aan boord om netjes te rijden, katalisator, roetfilter, roetverbrander enz... Ik wist van begin al dat het een leugen was dat Diesel meer vervuilt. Mijn vrouw heeft een benzine 1200cc , als die draait loopt mijn hond er al noezen langs. Mijn diesel 1700cc verbruik 4.6 l daarentegen geeft ze geen krimp.. Puur volksbedrog...Diesel verbruikt minder en rijd veel meer km..dat is het probleem

  • JOHN JOHNSSON

    het is in de eerste plaats bij de politiekers om de belastingen te doen. Met een diesel rij je dubbel of meer kilometers met dezelfde tank.

Lees meer