5 Het gezinnetje met mama Leen (toen nog hoogzwanger), papa Michaël en broertjes Korneel (l.) en Nand (r.). De kinderen hebben de feiten goed verwerkt. "We zijn drie maanden later naar die plek gegaan. Nand zei: 'O, kijk, putje!"
Joel Hoylaerts / Photonews Het gezinnetje met mama Leen (toen nog hoogzwanger), papa Michaël en broertjes Korneel (l.) en Nand (r.). De kinderen hebben de feiten goed verwerkt. "We zijn drie maanden later naar die plek gegaan. Nand zei: 'O, kijk, putje!"

Exclusief voor abonnees

"Het lot heeft ons dubbel gezegend: ons kind leeft nog én heeft er een zusje bij"

Acht maanden na de miraculeuze redding van peuter Nand is dit het gelukkigste gezin van het land

Eén van de strafste 'eind goed, al goed'-verhalen van dit jaar? Ongetwijfeld dat van de peuter van 1,5 die in Wichelen in een 8 meter diepe sluisschacht donderde en die onwaarschijnlijke val overleefde. Kleine Nand was dan ook nog eens door een gat van amper 20 op 20 cm gevallen. "Je denkt dat zoiets alleen op tv kan", blikken zijn ouders terug. 'Eind goed' is voor hen trouwens dúbbel geluk. Ze wisten niet dat ze zwanger waren op het moment dat ze Nand dreigden te verliezen. Gisteren kwam dochter Stella ter wereld.

Het had een idyllische lentedag moeten worden, zo eentje boordevol klein geluk. De zon liet 27 graden los, thuis in Schellebelle maakten stoker Michaël Levantaci (31) en zijn vrouw Leen Van Den Broeck (32), een ergotherapeute, zich op om met hun zoontjes Nand en Korneel - 1,5 en 4 jaar toen - te gaan picknicken aan de Schelde. Een bevriend koppel, ook met twee kindjes, zou meefietsen. "Als je van een perfecte dag spreekt: zaterdag 21 april was er zo één", lacht Michaël. "Twee jonge gezinnetjes gezellig bijeen, keuvelend en spelend in het gras, aan de Schelde. Aardbeien en watermeloen, je kent dat. Wij blij, de kindjes blij.”

Na de picknick - het gezelschap wandelde terug naar het betonnen pad over de sluis, waar hun fietsen stonden - gebeurde wat je normaal dus alleen in films ziet. 

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Paul Philippaerts

    Geweldig goed nieuws dat krijg je tegenwoordig maar zelden meer. Leef een fijn leventje met vieren en met jullie familie en vrienden natuurlijk. En geniet van het grote geluk dat jullie te beurt is gevallen.

  • Kelly Coppens

    Super ouders, laat jullie zeker niet van streek brengen door negatieve commentaren. En een dikke proficiat aan de super ouders en 2 schattige broertjes met de geboorte van jullie dochter/zus

Lees meer