3 Sterchele, met zijn eeuwige glimlach, en Stijnen, toen ploegmakkers bij Club. De ex-doelman heeft een tekening van een fan van hen beiden bewaard als aandenken aan 'çois'.
Photo News Sterchele, met zijn eeuwige glimlach, en Stijnen, toen ploegmakkers bij Club. De ex-doelman heeft een tekening van een fan van hen beiden bewaard als aandenken aan 'çois'.

Exclusief voor abonnees

"Hij zei nog: 'Coach, maak je niet ongerust. Ik koop me zo'n bompamobiel'"

10 JAAR NA FATALE AUTO-ONGEVAL VAN FRANÇOIS STERCHELE

Tien jaar geleden verongelukte François Sterchele, Club Brugges rijzende ster met de eeuwige glimlach. "Hij had de gave anderen gelukkig te maken."

Vraag aan honderd intimi wat ze onthouden van François Sterchele, het antwoord klinkt bij iedereen hetzelfde. Kijk naar honderd foto's van de gewezen spits van Club Brugge en je ziet hetzelfde. "Zijn lach." Tien jaar lang is die lach al verdwenen. Weggerukt na een verkeersongeval op de N49 van Antwerpen naar Knokke.

3 De Porsche van Sterchele werd herleid tot schroot.
Photo News De Porsche van Sterchele werd herleid tot schroot.

Het ontwaken was zwaar op 8 mei 2008. Op Teletekst blokletterden kille witte letters over het ongeval. Het radionieuws van 6 uur opende met het harde nieuws. François Sterchele - publiekslieveling van Club Brugge, rijzende ster van het Belgische voetbal, kersvers Rode Duivel -, was niet meer. Hij werd 26 jaar.

Je hebt 13% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

Lees meer