4
Photo News

Exclusief voor abonnees

“Nog elke maand vallen hier lijken uit de kast. Tegen aantal mensen zullen we strafrechtelijke klachten indienen”

Marc Coucke praat voor het eerst na rookbommen:“Ik geef niet op. Ik gun het de roofdieren niet”

Boodschap van algemeen nut. Oproer of vuurpijlen ten spijt, Marc Coucke is niet van plan om Anderlecht op te geven. No way. "Ik gun het de roofdieren niet." Coucke nodigde uw krant uit voor zijn kant van het verhaal: "Ik spaar veel mensen omdat ik mij houd aan de grandeur van Anderlecht."

Marc Coucke (54) met zijn onafscheidelijke Coca-Cola Zero.

Hij is in 't lichtblauw - Coucke oogt fris, klinkt gedreven. Met zicht op de velden van wat inmiddels een prachtig trainingscomplex in Neerpede is geworden, zal de voorzitter zich één helft lang, drie kwartier, bijzonder strijdvaardig tonen. Ondanks de bommen en granaten.

4 De Anderlecht-supporters veranderden Sclessin even in de hel, vorige week vrijdag, met vuurpijlen en rookbommen.
DBUHS De Anderlecht-supporters veranderden Sclessin even in de hel, vorige week vrijdag, met vuurpijlen en rookbommen.

Marc Coucke: (grijpt naar zijn Coca-Cola) "Ik ga eerst ne keer drinken... Ik wil beginnen met een kleine introductie - 't zal niet lang duren. Daarna moogt ge vragen stellen. Ik heb hier één en ander opgeschreven."

"'Het' gaat trager dan verwacht - véél trager. Ik zoek geen excuses. En toch wil ik twee oorzaken geven waaróm de resultaten op het veld uitblijven. Ten eerste, 'het verleden' waarmee we geconfronteerd worden, is niet evident. Nog elke maand vallen hier lijken uit de kast. In die mate dat we op een punt zijn gekomen dat we tegen een aantal mensen strafrechtelijke klachten zullen moeten indienen - je kunt niet braaf blíjven."

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

37 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Erik Neyt

    De overname is nog fris in het geheugen,en de nieuwe eigenaar ( geweldig palmares in de zakenwereld!!)is nog maar net begonnen.De huidige spelerskern weet ongetwijfeld al hoe laat het is,de meesten zullen straks mogen vertrekken,en dan zal er een nieuw verhaal geschreven worden,maar geduld is niet meer van deze tijd,en daar zit het hem.De man die hier de leiding heeft,is geen door-de-weeks persoon,daar moet veel meer inzitten,vergeet dat maar niet.

  • bavo eykens

    Mijnheer Coucke, bij KVO heb je goede dingen gedaan, MAAR die ploeg heb je ook met een puinhoop achter gelaten.

Lees meer