3

Exclusief voor abonnees

"Overal ter wereld speel ik haar liedje. Da's het minste wat ik kan doen"

DJ SCHRIJFT NUMMER VOOR VRIENDIN DIE VOOR ZIJN OGEN VERONGELUKTE

Kenn Colt, huis-dj van de Hasseltse disco Versuz heeft sinds gisteren een nieuwe single uit. De plaat is niet wat hij normaal op de grote podia van Tomorrowland, Ibiza of Mexico draait. In de clip van 'Come Back To Me' eert hij zijn vriendin Dominique die hij anderhalve maand geleden voor zijn ogen zag sterven. Toen het koppel na een etentje in twee auto's naar huis reed, beukte een spookrijder frontaal op haar in. Hij kon enkel toekijken.

In zijn woonkamer in Hasselt poseert Kenneth Claes (29) - de echte naam van de in clubmilieus bekende dj - voor een enorme foto van meer dan twee meter hoog. De beeldschone brunette aan de muur zou zo de dochter van nineties-topmodel Helena Christensen kunnen zijn, maar haar echte naam is Dominique Lousberg (22), 'Dootje' voor haar liefsten. Dominique was Kenneths vriendin. Dominique was fotomodel, hostess en danseres in discotheken en op festivals. Dominique was ook laatstejaarsstudente Trendresearch. En Dominique was ook helemaal op het verkeerde moment op de verkeerde plaats, zoals haar doodsbrief stelt.

Kenneth vertelt: "Het gebeurde op zondagavond 19 november 2017. Dominique had die dag een hostessenklus in Roermond, op een uurtje van Hasselt. Ze wou na haar werk om 18 uur nog even met mij shoppen in de outlet ginds. We zouden een mooi servies uitkiezen, want we waren ons echt aan het settelen. We gingen met lege handen naar huis, want het servies dat zij wilde, was niet in voorraad. Nadien aten we iets in de stad. Ons laatste avondmaal, zou later blijken. Drie uur lang hebben we aan tafel zalig over onze toekomst zitten filosoferen en fantaseren. Over trouwen. Over kinderen. Over alles. Ze vertelde hoe supergelukkig ze met me was. (stil) Het gesprek was zo intens, dat de restauranthouder ons als laatste klanten bijna moest buitenzetten."

Je hebt 25% van dit artikel gelezen

Lees meer