Het huis waar de arts binnenraakte. Nergens werden inbraaksporen gevonden.
Karolien Coenen Het huis waar de arts binnenraakte. Nergens werden inbraaksporen gevonden.

“Stalkende arts” verdacht van moordpoging met injectienaald: “In pyjama gerend voor mijn leven”

Een vrouwelijke arts uit Pelt zit al twee weken in de cel voor een moordpoging met een injectienaald. "Toen ik wakker werd, stond ze al over mijn bed heen gebogen met de spuit in haar hand", zegt het beoogde slachtoffer (46). "De arts stuurde mijn man al een jaar stalkende sms'en. Ze kon zijn 'nee' niet aanvaarden."

Al maanden is een spiedende arts-specialist hét onderwerp van gesprek onder de bewoners van de Heirbaan in het Limburgse dorp Rekem. Buren zagen telkens weer dezelfde vrouw door de straat rijden. Steevast vertraagde ze bij hetzelfde huis: de halfvrijstaande woning van een muziekleraar en zijn gezin. Soms flikkerde ze met haar koplampen of stond ze uren geparkeerd om tussen de struiken door foto's te maken van de woning, zeggen buren.

"De vrouw is geen volslagen vreemde: we kennen haar omdat mijn man tromboneles geeft aan haar dochter", zegt de vrouw des huizes, die anoniem wil blijven. "Een jaar geleden begon het, met sms'jes. Ze vroeg om eens iets te gaan drinken, om ergens af te spreken... Hij heeft van begin af aan duidelijk gemaakt dat hij niet met haar wilde afspreken, maar ze nam eigenlijk geen nee aan. Ze negeerde zijn afwijzingen en stelde dan opnieuw voor om een ander keertje af te spreken. Dat ze vaker langsreed, weten we vooral omdat buren het vertelden. Zelf hebben we daar eigenlijk niet veel van gemerkt."

Chemische geur

Buren hebben de politie weleens ingelicht over haar vreemde gedrag. "Maar langs een huis rijden en veel sms'en is voor de politie niet ernstig genoeg om iemand op te pakken. Er moet iets gebeuren voordat de politie iets kan doen", zegt de vrouw.

De voortdurende stroom aan sms'en en de spionage was vervelend, maar niets om heel ongerust of bang voor te zijn, dacht het gezin. Tot twee weken geleden, de ochtend van 29 mei. De echtgenote van de muziekleraar werd 's ochtends om 10 uur wakker door een chemische geur. Boven haar hoofd: een vrouw met een opgepropte handdoek, gedrenkt in een stinkende, chemische stof.

De slachtoffers denken dat de vrouw aan hun huissleutel moet zijn geraakt, want nergens werden inbraaksporen aangetroffen. "Ik lag alleen in bed en sliep uit omdat ik tot laat was opgebleven. Toen ik mijn ogen opende, hing zíj plots boven mij met die handdoek voor mijn gezicht. Er kwam een héél indringende geur van die doek. Ik begon meteen in het rond te slaan. Het was echt vechten voor mijn leven. Intussen stond zij te zwaaien met een injectiespuit. De naald kraste nog over mijn arm. (wijst naar rechterbovenarm) Ik ben in slaapkleding mijn huis uitgevlucht. De aanvalster is toen ook de straat opgerend en gevlucht."

Het slachtoffer herkende de vrouw die in de slaapkamer stond naar eigen zeggen meteen: "Zonder twijfel: het was de arts uit Pelt." De politie heeft de dokteres na het tweede incident opgespoord en opgepakt. De vrouw zou wonden hebben gehad in haar aangezicht, opgelopen tijdens de schermutseling. Maar dat ontkent ze: ze zegt dat ze met de hele aanval niets te maken heeft. Het Limburgs parket voert een onderzoek naar moordpoging.

Schaduwen onder deur

Achteraf gezien was er op 8 mei al een eerste alarmsignaal geweest: "Ook dan al rook ik plots een chemische geur toen ik wakker werd", zegt de vrouw. "Ik zag schaduwen onder de deur, maar heb haar niet gezien."

Welke vloeistof in de injectiespuit zat, is nog niet duidelijk. "Specialisten hebben de krassen die de naald maakte, onderzocht in het UZ Leuven. De speurders hoopten dat er nog sporen van de vloeistof waren achtergebleven. De agenten die bij ons thuis zijn geweest, zeiden dat de geur in de slaapkamer hen deed denken aan ether. Daarmee wilde de dader me wellicht bedwelmen, om vervolgens de vloeistof uit de tube te injecteren."

De buren zijn opgelucht dat de vrouw is opgepakt. "Toch slapen wij nog altijd slecht", zegt het slachtoffer. "Wat me overkomen is, lijkt wel iets uit een thriller. Ik denk dat die vrouw psychologische problemen heeft. Ze kent geen grenzen."

24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ROBERT GERTS

    Ik vind het maar een bizarcverhaal. Nu heeft ze plots een huissleutel ook?!? Je kan heel snel iemands toekomst vergallen door ziekelijke verzinsels ook !!

  • Paul Philippaerts

    Misdadigers hebben plots allemaal psychische problemen. Wel een geweldig alibi als het om een moordpoging gaat. En justitie begint er meer en meer in mee te gaan. Verschillende kindermoorden zijn mits de juiste advocaat onmiddelijk veroordeeld en vrijgelaten. Anderen moet een half jaartje psycho en zijn weer vrij. Misdaad is gewoon een mooie oplossing geworden om je problemen op te lossen. Al moeten de kraaien het uitbrengen.

Lees meer