REUTERS

Exclusief voor abonnees

"Stervende vrouw al in lijkzak gelegd voor ze dood was": 45 getuigenissen schetsen ijzingwekkend beeld van corona in woonzorgcentra

7 bewoners, 17 familieleden en 21 personeelsleden getuigen in het rapport over de schrijnende toestanden.

Een rapport van de Vlaamse Ombudsdienst over de coronacrisis schetst een onthutsend beeld van hoe het er écht aan toe is gegaan achter de muren van sommige Vlaamse woonzorgcentra. De getuigenissen snijden door merg en been. Om stil van te worden. En ook wel beschaamd. Of zoals één van de bewoners de crisis samenvatte: “Ik heb de oorlog meegemaakt, maar dat was zo erg niet als corona meemaken in het rusthuis.”

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

76 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • avelino garcia

    Al die ministers moeten verantwoording afleggen voor de rechtbank, de nabestaanden moeten klacht indienen bij de onderzoeksrechter.

  • rumen wendy

    Op het personeel wordt bespaard zodat de eigenaars en de aandeelhouders van de rusthuizen met meer geld hun zakken kunnen vullen. Ten koste van iedereen, maar niet van zichzelf

Lees meer